Lumia 920 med Windows Phone 8

Microsoft og Nokia har lansert Windows Phone 8. Her er detaljene.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag holdt Microsoft og Nokia en felles pressekonferanse i New York hvor de vil presenterte Windows Phone 8 og to nye nye smarttelefoner basert på det nye operativsystemet.

Samsung var imidlertid først ute da de lanserte sin nye modell Samsung ATIV S med Windows Phone 8 på IFA-messen forrige uke.

Vi fulgte lanseringen her.

Lumia 920

Nokias nye flaggskip-telefon heter Lumia 920 og er første modell i Nokias Windows Phone 8-serie.

Her kan du lese mer om Windows Phone 8

Toppmodellen kommer med en 4,5 tommers skjerm med oppløsning på 1280x768 punkter. Skjermen har en teknologi Nokia kaller for «super sensitive touch» der de blant annet lover god respons på pekeskjermen selv om du har votter på fingrene.

Av motor har telefonen en tokjernet Snapdragon S4-prosessor på 1,5 GHz, 32 GB intern lagringsplass og 1 GB RAM. Du får også syv gigabyte ekstra å boltre deg på i Skydrive.

Lyssterkt kamera

Nokia brukte mye tid på å snakke om kameraet i Lumia 920 og dens kamerateknologi ved navn PureView.

Kameraet som har Carl Zeiss opptikk har en oppløsning på 8,7 megapiksler og en lysstyrke på f/2.0. Det skal ifølge Nokia sørge for å slippe inn fem ganger så mye lys som konkurrerende smarttelefoner, nettopp for å få bedre bilder og videoopptak innendørs og mørket.

Lumia 920 kommer også med Nokia City Lens, som er det siste tilskuddet til Nokias samling av lokasjonstjenester. Når kameraet rettes mot en bygate, vises informasjon om restauranter, butikker, hoteller og mer over bildet, populært kalt utvidet virkelighet eller augmented reality på engelsk.

Trådløs lading

Lumia 920 kommer med et batteri på 2000mAh. som er Nokias største batteri hittil og de lover at telefonen har støtte for å lade trådløst. Dette er også en teknologi som også er integrert på Samsung Galaxy SIII, men tilbehøret har latt vente på seg.

Nokia på sin side frister imidlertid med både samarbeidsavtaler og tilbehør for trådløs lading. Blant annet en ladepute med høyttaleren JBL PowerUp Wireless Charging Speaker som skal sørge for både strøm og musikk.

Nokia fortalte videre at de har gjort avtaler med Virgin Atlantic om å sette opp trådløse ladestasjoner i lounger på Londons hovedflyplass Heathrow og New Yorks JFK. Også utvalgte kaffebarer vil tilby trådløse ladeinnretninger for kunder som vil lade telefonene sine under besøket.

Pris og tilgjengelighet på telefonen er foreløpig ukjent.

Dette er nytt i Windows Phone 8

  • Støtte for flere prosessorkjerner (teoretisk opptil 64 kjerner) og flere alternativer for oppløsning.
  • Støtte for NFC og microSD-minnekort.
  • Ny startskjerm med større muligheter for tilpasning etter eget ønske.
  • Leveres med Internet Explorer 10 med nye sikkerhetsfunksjoner.
  • Bedre tilrettelagt for bruk i bedrifter, med bedre sikkerhet og enklere administrasjon.
  • Nye og mer avanserte kamerafunksjoner. Nytt er blant annet støtte for panoramabilder og utløserforsinkelse, for eksempel for å ta selvportretter.
  • Alle Windows Phone 8-telefoner vil levere med Nokia Maps, med kart fra Nokia-eide Navteq.
  • Avanserte spill. Takket være at Windows Phone 8 deler kode med Windows 8 og har støtte for DirectX skal utviklerne kunne lage langt mer avanserte mobilspill enn tidligere.
  • Utviklerne får også en enklere hverdag når de skal lage vanlige apper. Takket være den delte koden med Windows 8 blir det lettere å lage apper som fungerer på Windows 8, Windows RT og Windows Phone 8.
  • Windows Phone 8 leveres med en ny og mer avansert versjon av Office.