BRUKERREGLER: I de kommende månedene vil YouTube kreve at de som laster opp innhold til kanalen opplyser om når de laster opp realistisk endret eller syntetisk innhold, spesielt når det gjelder sensitive emner som valg, konflikter og folkehelsekriser. (Foto: Unsplash)

Youtube med nye regler for AI-skapt innhold

YouTube tar nye grep for å sikre åpenhet og beskytte samfunnet mot potensielle risikoer knyttet til AI-generert innhold. Innholdsprodusenter må nå opplyse om realistisk endret eller syntetisk materiale, med nye etiketter som informerer brukerne om innholdets opprinnelse.

Generativ kunstig intelligens (AI) har potensial til å forandre kreativiteten på YouTube, men med dette følger også ansvaret for å beskytte fellesskapet. YouTube vil derfor innføre nye tiltak for å håndtere risikoene knyttet til AI-generert innhold.

I de kommende månedene vil YouTube kreve at de som laster opp innhold til kanalen opplyser om når de laster opp realistisk endret eller syntetisk innhold, spesielt når det gjelder sensitive emner som valg, konflikter og folkehelsekriser. Brukerne som unnlater å opplyse om dette, kan bli utsatt for straffetiltak, inkludert fjerning av innhold eller suspensjon fra YouTube Partner Program. Det skriver YouTube i en post på deres offisielle blogg.

For å informere seere om potensielt manipulert innhold, vil YouTube legge til nye etiketter i beskrivelsespanelet og på videospilleren. Dette er et skritt mot å opprettholde et sunt informasjonsøkosystem på plattformen, samtidig som det muliggjør bruk av AI for kreativt innhold, skriver YouTube.