Apple får sin egen batteri-skandale

Apple får sin egen batteri-skandale

En webside som henger ut Apples iPod hånes av illsinte Apple-tilhengere.
Produsenten Apple har fått sin egen batteri-skandale, som har resultert i en anti-iPod webside. To frustrerte iPod-brukere har laget websiden. De er veldig misfornøyd med Apples service.

Brødrene Neistat i USA kjøpte et eksemplar av iPod i fjor. Batteriet varte i 18 måneder, da var det utslitt. Brødrene ringte til Apples helpdesk og fikk beskjed å sende iPod-en til Apple, fordi det ifølge Apple ikke er mulig å bytte ut batteriet selv. For tjenesten måtte Neistat-brødrene betale 255 dollar, eller 1750 kroner.

Dette fikk de to til å tenne på alle plugger. Som hevn laget de en egen webside under navnet ipodsdirtysecret.com. Der har de lagt ut en videosnutt med samtalen de førte med Apple-hjelpdesk. I tillegg har de to spredd teksten i New York: "IPod's unreplaceble battery lasts only 18 months".

Siten til Neistat-brødrene har fått 240.000 treff i løpet av noen dager, ifølge deres egen teller. Også på Apples debattforum har det vært mange reaksjoner om saken.

Mange Apple-fans er illsinte på Neistat-brødrene. De mener de to brødrene bare er ut etter å sette Apple i et dårlig lys. Ifølge mange av dem finnes det billigere alternativer på markedet og det er fullt mulig å bytte ut batteriene selv.