Apple revurderer USB 3.0

Apple revurderer USB 3.0

Ser på muligheter for å støtte USB 3.0 i tillegg til Thunderbolt i fremtidige Mac-er.

Mac har fremdeles ikke offisiell støtte for USB 3.0, noe Apple stadig vekk kritiseres for. Selskapet har i stedet valgt å satse på Intels høyhastighetsport Thunderbolt, og man har på en måte falt til ro med at USB 3.0-toget er gått. I hvert fall hva gjelder innebygd støtte.

Nå rapporterer imidlertid det populære hardware-nettstedet VR Zone at Apple er i ferd med å revurdere planene. Dette fordi prisene for USB 3.0-kontrollere ligger på 2-3 dollar per stykk, noe som ikke skal være spesielt mye høyere enn prisen for USB 2.0-kontrollere. Til sammenligning koster en Thunderbolt-brikke 10-15 dollar, ifølge rapporten.

Intel med USB 3.0 i 2012

Til tross for at mange eksperter har satt USB 3.0 og Thunderbolt opp mot hverandre som konkurrende teknologier, har Thunderbolt-produsent Intel planer om å bygge inn støtte for USB 3.0 i plattformen Ivy Bridge som lanseres neste år. I en av sine berømte e-postmeldinger har tidligere Apple-sjef Steve Jobs uttalt at selskapet vil vente med USB 3.0 til Intel har en løsning på plass.

Ifølge VR Zone har Apples tålmodighet begynt å renne ut, og for dem er det et enkelt valg, ettersom USB 3.0 er bakoverkompatibelt. Å fortsette å tilby kun USB 2.0 på fremtidige Macer når USB 3.0 er så billig, ville ikke vært fornuftig, ifølge nettstedet.

Hva gjelder datahastigheter, har Thunderbolt et klart forsprang på USB 3.0. Men som VR Zone skriver, er det dyrere å produsere Thunderbolt-kompatibelt utstyr enn USB 3.0.-kompatibelt utstyr, ettersom Thunderbolt krever flere type brikker - alt avhengig av type enhet.

- Dette gjør Thunderbolt til en veldig dyr løsning for en lagringsenhet, skrvier VR Zone.

Thunderbolt-porter ble først introdusert i februar 2011-utgaven av MacBook Pro-serien, og har siden kommet til iMac, MacBook Air og Mac mini. Sony har også brukt teknologien i sin Vaio-serie.