Apple gir opp rutere?

WIFI: Slutt på Apple-produkter med trådløs radio? (Foto: Apple)

Apple gir opp rutere?

Mye kan tyde på at Apple dropper utviklingen av trådløsrutere – eller vil disse inngå i en ny produktkategori?

Bloomberg rapporterer at Apple slutter med utviklingen av trådløse rutere.

AirPort

Apples egne trådløse rutere som går under produktnavnene AirPort Extreme og AirPort Express, er ikke blitt oppdatert på en stund, men teknologien er solid nok og stort sett på høyde med standardene som er i bruk. For Mac- og iOS-brukere er disse også en glede å sette opp, til stor forskjell fra mange andre produkter i samme kategori.

I tillegg har Apple også den supre AirPort Time Capsule-enheten som er en kombinasjon av trådløs basestasjon, NAS-nettverksdisk og trådløs backup-enhet som er utviklet for bruk med macOS’ innebygde sikkerhetskopierings-løsning.

Nylig ble det også kjent at Apple velger å avvikle satsningen på egne eksterne monitorer. Derfor er det slett ikke usannsynlig at vi ser en trimming av maskinvare-divisjonen som også ekskluderer utvikling av trådløs-rutere.

New wrapping?

Men samtidig kan det tenkes at meldingen er rett hva angår produkter som kvalifiserer som trådløse rutere, men at for eksempel en ny produktkategori som tilsvarer en HomeKit-basert hub, kanskje til og med som en kombinasjon av en Apple TV, fremdeles kan være i støpeskjeen.  

Det virker naturlig for Apple å skulle lansere en slik kategori både som en videreutvikling av en Apple TV som også styrer hjemme-automasjon (noe den forsåvidt gjør allerede idag), men også med integrasjon av en Siri-inkarnasjon som en boks man også kan snakke til. Ikke minst også med tanke på å komme på høyden med konkurrentene...

Det vil også være tolkningsrom i hva man legger i begreper som «utvikling», siden Apple tross alt wrapper mye teknologi utviklet av andre med eget design og programvare - jamfør samarbeidet med LG på de nye 4K- og 5K-monitorene.

Via Bloomberg

Apple