Apple lanserer ny font for Apple Watch

KLOKKE-FONT: San Francisco er navnet på Apples nye skrifttype for Apple Watch.

Apple lanserer ny font for Apple Watch

Fortsetter tradisjonen med å gi skrifttyper bynavn. Her er San Francisco.

Apple har lang tradisjon for typografi. Faktisk var sideombrekking og grafisk design selve livsnerven for selskapet i en lang årrekke. Og helt fra begynnelsen, da Apple lanserte det første grafiske brukergrensesnittet i en personlig datamaskin, har selskapet designet egne skrifttyper.

Apple-designer Susan Care, del av det opprinnelige Macintosh-teamet og kjent for 8-bits ikonene som siden har blitt allemannseie, definerte en rekke fonter til bruk i den orginale Mac-en. Fontene som inngikk i operativsystemet, ble oppkalt etter store byer.

Fremtidig standard-font?

Siden har Apple stadig utviklet egne fonter til eget bruk. Selskapet har imidlertid holdt disse fontene for seg selv.

Nå lanserer Apple en font spesielt utviklet for kommende Apple Watch.

Fonten har blitt omtalt som Apple Sans, men har nå fått det offisielle navnet San Francisco. Det spekuleres i om den faktisk kommer for iPhone og Mac senere. Og noen har selvfølgelig funnet ut hvordan man skal installere den som systemfont i OS X Yosemite.

San Francisco-familien inngår i WatchKit, og inneholder 23 forskjellige variasjoner. Det kan se ut som om fonten er inspirert av typene  Helvetica og FF Din, og da med tanke på den lille skjermen uten for tynne linjer.

Via FastCo

Har du en (betalende) utviklerkonto hos Apple kan du laste ned WatchKit-pakken som inkluderer fonten her.

Les om:

Apple