Apples nye hurtiglader for iPhone

USB-C: Lett og mobil iPhone-lader. (Foto: Apple)

Apples nye hurtiglader for iPhone

Den gikk under radaren før jul, men nå er hurtiglading for en rimeligere penge innen rekkevidde i denne – ikke minst høyst mobile – USB-C laderen, som også kan benyttes med nye iPad Pro.

Apple fortsetter ferden mot USB-C.

Nyeste skudd på treet er denne lille, lette USB-C-laderen for nye iPad Pro som også er velegnet for hurtiglading av nyere iPhone-modeller.

USB Type C

Det begynte med en MacBook, Apples satsing på USB-C – en kontakt selskapet selv har vært med på å utvikle og som kan frakte både lyd, bilde, data og strøm til en symmetrisk plugg.

Mange andre pc-produsenter har fulgt etter, og fordelen er at man kan dele på ladekabler. Men det etter at Apple også kom med kabler fra USB-C til  Lightning og en AppleWatch-lader, at ballen begynte å rulle.

For med disse kan man lade både iPhone, iPad og Apple Watch fra en MacBook eller MacBook Pro. Eller også hurtiglade fra de kraftigere USB-C-laderene for MacBook direkte til Lightning – fra iPhone 8 og oppover. 

Og så kom iPad Pro på tampen av fjoråret med USB-C-tilkobling rett i brettet. Samme ladekabel som en MacBook, i tillegg til muligheten for å koble til en ekstern 4K-skjerm.

Apples nye 18 W USB-C lader er liten og lett nok til å være med i lommen til vanlig, eller på reise, og dessuten kraftig nok til hurtiglading. Den kan benyttes til både iPhone og iPad Pro. 

Og prisen er (til Apple å være) høyst overkommelig, og den finnes i butikken nå. Eller fra Apple Online her. 329 kroner.

Les om:

Apple