Vil noen forveksle Frp og Apple?

FRP: En bit av det store eplet. Er det slik Apple frykter at Frps logo skal oppfattes, mon tro? (Montasje: Macworld Norge, originaler fra Apple og Frp)

Vil noen forveksle Frp og Apple?

Apple er bekymret for at noen kan blande sammen deres logo og den til Fremskrittspartiet.

Ville du forvekslet Frp-logoen og Apple-logoen?

Neppe, men Apple går tungt inn for å beskytte egen merkevare.

VG kan fortelle at Fremskrittspartiet i september 2018 sendte en søknad til Patentstyret med ønske om å registrere sin eple-logo som en merkevare i flere kategorier. Den 10. desember meldte Apple seg på i saken.

iPolitics?

- Innsigelsen er begrunnet i at det registrerte merket er egnet til å forveksles med vår klients tidligere registrerte rettigheter, skriver advokat Trine Greaker Herzog i firmaet Bryn Aarflot.

Apples egen logo, som opprinnelig så helt annerledes ut, har som kjent tidligere hatt flere farger før den mistet regnbuestripene i nyere tid. Frp-logoen er langt yngre, fra tidlig 1990-tall. 

Varemerker registreres i ulike kategorier, og Apple har sendt innsigelser på flere av klassene FrP har ønsker å registrere sitt varemerke i - men ikke alle.

Det hører med til historien at Apple selv tidligere har inngått et kompromiss med Beatles' plateselskap Apple Corps. under løfte om ikke å drive virksomhet innen musikk.  Det var før iTunes...

Via VG

Les om:

Apple