Windows 10 får Handoff-funksjonalitet

IOS: Fra mobilen til basestasjonen. (Foto: Microsoft)

Windows 10 får Handoff-funksjonalitet

I en Windows 10-beta finnes nå en funksjonalitet som minner om Apples handoff for overføring av nettsider til pc-en fra en iOS-app.

Siste betaversjon av Windows 10 åpner for mer trådløst samkvem mot iOS.

Bruker du en av Apples mobile enheter, det være seg en iPad eller en iPhone, samtidig som du også benytter deg av en Windows-datamaskin, så kan man nå via en egen app sende nettsider fra iOS-enheten til pc-en.

Handoff

Handoff på macOS og iOS er en samvirke-teknologi mellom de to plattformene. Har du en nettside oppe i Safari på iPhone (og i fokus), vil du i macOS kunne se et eget Safari-ikon i docken med et lite mobil-ikon øverst til høyre. Klikk på dette for å åpne nettsiden på Mac-en. 

På den andre siden: En aktiv nettside som er i front i Safari på Mac-en, vil på lås-skjermen på en iPhone vises som et lite, tilsvarende ikon nederst til venstre. Dra oppover fra dette hjørnet på iOS-skjermen og nettsiden åpnes.

Veldig praktisk når man ønsker litt mer skjerm-areal eller også dersom mobil-versjonen av nettsiden ikke gir ønsket funksjonalitet.

Fortsett på pese

Continue on PC kaller Microsoft funksjonen som Apple-brukere vil kjenne igjen som Handoff. Det er to ulike modi: Enten kan du fra iOS sende en nettside direkte over til Windows med valget "Continue now"; eller så velger du "Continue later". 

Førstnevnte vil åpne nettsiden du sender fra iOS direkte i Edge-nettleseren på Windows-maskinen. Sistnevnte sender nettsiden til leselisten i Edge slik at du kan åpne nettsiden når det passer.

Du kan lese mer om Handoff hos Apple her. Du finner Microsoft-appen på App Store her.  Systemkravene for Handoff finner du her.

Via Windows Blog 

Apple