KONKURRANSEDYKTIG: I en digital tidsalder er det kanskje ikke rart at it- og teknologiselskaper er attraktive plasser å jobbe for nyutdannede, mener Mads Wildhagen, Head of Marketing Norway i Academic Work (Foto: Academic Work)

KONKURRANSEDYKTIG: I en digital tidsalder er det kanskje ikke rart at it- og teknologiselskaper er attraktive plasser å jobbe for nyutdannede, mener Mads Wildhagen, Head of Marketing Norway i Academic Work (Foto: Academic Work)

It- og teknologi mest attraktivt

7 av 10 av Norges mest attraktive arbeidsplasser er it- og teknologiselskaper. Det viser en ny undersøkelse fra Academic Work. Førsteplassen er det Google som stikker av med.

– Med god margin tar Google hjem seieren som den mest attraktive arbeidsplassen blant unge arbeidstakere i Norge. Det betyr at de klarer å imøtekomme faktorene som denne målgruppen anser som de viktigste når de skal velge arbeidsgiver, som gode utviklingsmuligheter, godt sosialt miljø og varierte arbeidsoppgaver, sier Mads Wildhagen, Head of Marketing Norway, Academic Work, i en pressemelding fra selskapet.

Kåringen skjer på bakgrunn av Academic Works årlige undersøkelse, Young Professional Attraction Index (YPAI 2018). Indeksen er utarbeidet i samarbeid med Kantar TNS, og kårer blant annet Norges mest attraktive arbeidsplasser basert på tre parametere: Arbeidsgiverens rykte i markedet; arbeidsgiverens opplevde fremgang; og om respondentene ønsker å jobbe hos arbeidsgiveren eller ikke.

It på topp

Ser man på bransjesammensetningen i de topp ti mest attraktive arbeidsplassene i Norge, er det it- og teknologibransjen som går av med en klar seier. Hele syv av 10 av selskapene på topplisten er it- og teknologiselskaper.

– I en digital tidsalder er det kanskje ikke rart at it- og teknologiselskaper er attraktive plasser å jobbe for nyutdannede. Likevel er det interessant å se at så mange som syv av 10 på topplisten faller innenfor denne kategorien. Andre bransjer kan lære mye av disse – det er viktig å jobbe aktivt med å holde seg konkurransedyktig på arbeidsgivermarkedet, sier Wildhagen.

Tektalenter

Også norske virksomheter gjør det bra i undersøkelsen. Halvparten av de ti mest attraktive arbeidsplassene er norske, og andreplassen går til Finn.no. De rangeres i tillegg som Årets Rakett – ingen andre selskaper har steget fortere på listen, fra en syvende plass i fjor til pallplass i år.

– Dette er skikkelig gode og viktige nyheter for oss. Jeg tror pallplasseringen i år handler om flere ting. FINN er et vekstselskap, med en kjent og godt likt merkevare som gir utrolig mange muligheter for unge talenter som vil noe. Den siste tiden har vi snakket mye om vårt samfunnsansvar som handler om å hjelpe folk til å ta smartere valg. Dette vet vi er spesielt viktig for yngre arbeidstakere. Dessuten har vi nok vært mer synlig enn normalt som arbeidergiver gjennom at vi har meldt oss enda kraftigere på i kampen om teknologitalentene hvor vi har brukt en del utradisjonelle virkemidler, sier Kristin Sætevik, Direktør for organisasjonsutvikling og kommunikasjon i FINN.no, i meldingen.

 

Les om:

arbeidsliv