Atea økte omsetningen

Atea økte omsetningen

Atea økte omsetningen med en halv milliard til 7,8 milliarder kroner i Norge. Av det sitter de igjen med 3,4 prosent i driftsresultat.

Økt etterspørsel har bidratt til at Atea Norges omsetning i 2016 gikk fra 7,3 milliarder til 7,8 milliarder kroner. Ifølge pressemeldingen som følger fremleggelse av årsresultat for fjoråret fortelles det at lønnsomheten har økt med 39,4 prosent. Regnskapet for 2016 kan vise til et driftsresultat på 269 millioner. Det utgjør 3,4 prosent av omsetningen i Norge.

– Digitaliseringen har gjort at teknologi spiller en stadig mer vesentlig rolle i enhver virksomhet, sier administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs.

I pressemeldingen står det å lese at spesielt innenfor velferdsteknologi har Atea satset stort i 2016, som samsvarer med de statlige satsninger, som omsorgsplanen for 2020, hvor alle tjenestesteder skal ha et velferdsteknologisk tilbud.

– Vi får gode tilbakemeldinger i samarbeidet med kommune-Norge og jobber tett for å implementere bærekraftige løsninger som gir store samfunnsgevinster; de effektiviserer hverdagen til de ansatte og gir tid tilbake til å gjøre det som er viktigst, nemlig omsorg til de pleietrengende, sier Jacobs videre i pressemeldingen.

Når det gjelder Atea som konsern økte årsomsetningen med 11,8 prosent til 31,2 milliarder kroner med et driftsresultat på 1,129 milliarder kroner. 

Les om: