Politisjef bortvist etter bedrageri-sak

MISLIGHOLDT: Ateas konto "2840" har skapt mye besvær for en rekke bedrifter og personer. Flere it-selskaper er under lupen for korrupsjon, og flere direktører har fått sparken får å ha "misligholdt sine ansettelsesforhold" (Illustrasjonsfoto)

Politisjef oppsagt etter bedrageri-sak

En toppdirektør hos Rikspolitiet er avskjediget etter at han ble siktet i den store korrupssjonssaken som er under etterforskning av Danmarks svar på økokrim.

En direktør i rikspolitiet er oppsagt etter bestikkelse-saken i Region Sjælland. Dette melder den danske avisen Børsen. 

Avskjedigelsen kommer som følge av den ansattes forbindelse med bestikkelse-saken der en rekke høytstående it-folk i Region Sjælland, Rikspolitiet, Atea og 3A-it, er involvert. 

Børsen har nå fått innsikt i et brev som politidirektør Jens Henrik Højbjerg skal ha sendt til sin høytstående medarbeider.

«Rikspolitiet finner at du grovt har misligholdt ditt ansettelsesforhold. Rikspolitiet har på den bakgrunn besluttet å avskjedige deg» skriver Højbjerg til direktøren ifølge Børsen.

Konto 2840

Også den tidligere it-sjefen i Region Sjælland er blitt avskjediget fra sin stilling, da også it-direktøren der mente at han hadde misligholdt sitt ansettelsesforhold. 

Sakens kjerne er en konto som Atea har brukt til å tilbakeføre midler til Region Sjælland. Selv mener Atea at det er snakk om en rabatt-ordning.

På hver sin side i saken står de to rivalene 3A-it og Atea som bekjemper hverandre.

Fler nøkkelpersoner i begge disse selskapene er siktet i saken. De er alle beskyttet av navnforbud, likevel har toppsjefene i Atea og 3A-it stått frem som siktede i saken.

Saken er hentet fra Computerworld Danmark. 

Les om: