- Blokkerer Apple Pay

- Blokkerer Apple Pay

Store butikkjeder i USA skal ha blokkert Apple Pay i påvente av en egen betalingsløsning.

Det er teknologibloggen The Verge som melder at flere store detaljhandelsselskaper i USA har begynt å blokkere Apple Pay gjennom å modifisere sine terminaler så de ikke kan ta betaling over NFC (Near Field Communication, se Wikipedia).

Butikkgigantene som angivelig skal ha blokkert NFC er blant andre Wal-Mart, Best Buy og CVS.

Har egen løsning

Grunnen til blokkeringen skal være at butikkene vil bane vei for sine egne mobile betalingsløsning med navn Currentc. Currentc er utviklet av en gruppe kjeder og skal lanseres en gang til neste år.

I stedet for å bruke NFC bruker Currentc en QR-kode på betalingsterminalen. For å betale leser kunden inn QR-koden på mobilen og godkjenner beløpet.

Currentc har støtte fra tusenvis av butikker i USA som 7-eleven, Gap, Sears, Kmart og de fleste store bensinstasjonskjedene.

Betalingskamp

Allerede etter Apples lansering av Apple Pay i forrige måned, uttalte både Wal-Mart og Best Buy at betalingsløsningen ikke ville fungere hos dem.

Men også Apple har sterke merkenavn med på laget og avtaler med en rekke store butikkjeder som for eksempel Staples, Walgreens, Target, Macy’s og Mc Donalds.

LES OGSÅ: Slik fungerer Apple Pay