Anbefaler en privat sky

Anbefaler en privat sky

Eksperter mener det er en lurt å starte skyen innedørs. Standarder rundt cloud computing må på plass.

Utvikling av et privat cloud-nettverk er en god måte for virksomheter å teste ut cloud computing før man tilpasser seg ekstern infrastruktur med webtjenester som for eksempel fra Amazon eller Microsoft.

Det konkluderte en gruppe it-ledere på en konferanse i New York i går, ifølge vår internasjonale nyhetstjeneste.

Et panel av eksperter diskuterte om den amerikanske finansbransjen burde bygge sin egen infrastruktur rundt cloud computing. Hvis andre selskaper (utenfor finanssektoren) bygger egne private cloud-nettverk først, kan disse etter hvert inkluderes i skyen.

- Om du ikke klarer å gjøre dette internt først, blir det veldig tøft å gå eksternt, sa teknologisjef for arkitektur, Jeff Birnbaum, i finansgiganten Merrill Lynch.

Birnbaum var en av flere it-topper fra finanssektoren som diskuterte cloud computing under 2009 High Performance Linux on Wall Street conference.

Start internt

Teknologisjefen og sjefsarkitektens anbefaling er at før bedrifter tar beslutningen å ta steget ut i skyen og legge applikasjonene ut på AWS, Microsofts Windows Azure eller hos andre, burde de bygge et nettverk internt for å se om det virker. Deretter må man finne ut hvilke ressurser eller leverandører man skal bruke ute på det store internettet.

En privat sky skiller seg nemlig fra et eksternt datasenter på flere måter, mener Jeff Birnbaum. I et typisk oppsett så har en applikasjon en egen dedikert server, og kjøres ikke utenfor den siloen. I en privat sky må bedriften sette opp flere serverer og gjøre det mulig for hvilken som helst applikasjon å kjøre på hvilken som helst server.

- Dette er bare en av utfordringene. Jeg vil gjerne kunne snu meg rundt å kjøre applikasjonen på ti eller tusen maskiner, og kunne styre arbeidsbelastningen på hele infrastrukturen, sier Birnbaum.

Han mener det er programvarelaget med ressursstyringsverktøy og et smarte oppsett av applikasjonene som skiller skyen fra et vanlig datasenter.

LES OGSÅ: Lawson skeptisk til skyen

Skyen mangler standarder, les videre på neste side!

Les om:

Cloud Computing