Her er Microsofts nye skytjeneste

Her er Microsofts nye skytjeneste

Skydrive er oppgradert med nytt grensesnitt og nye funksjoner.

Microsofts nettskytjeneste Skydrive er oppgradert slik at brukerne nå har fått flere måter å benytte de 25 gigabyte med lagringsplass.

Microsofts strategi er - på linje med Apples Icloud og Googles nett-tjenester - å lage et web-basert knutepunkt for selskapets mange produkter.

Hvor som helst

Ved hjelp av skytjenesten får brukerne tilgang til sitt digitale innhold fra hvilken som helst maskin, de kan samarbeide om dokumenter, dele bilder og mye mer.

- Selv om mer enn 100 millioner mennesker har prøvd Skydrive på nettet, vet vi at vi fortsatt kan gjøre mye for å forbedre opplevelsen, skriver Skydrive-sjef Omar Shahin i et blogginnlegg.

Resultatet er at Microsoft nå er på vei med en HTLM5-versjon av tjenesten, som blant annet gjør det enklere og raskere å arbeide med bilder.

- Skydrive har eksistert siden 2007 og var rett og slett bare ikke bygd for det moderne Internett, er forklaringen til Shahin.

Den nye SkyDrive

Blant nyhetene i den nye Skydrive er at det ved hjelp av maskinvareakselerert grafikk blir langt raskere å klikke rundt i mapper og bildearkiver.

Den nye versjonen kan, når den brukes sammen med Internet Explorer 9, integreres med oppgavelinjen i Windows, noe som gir en mer sømløs overgang mellom nettsky og Windows.

Microsoft har samtidig ryddet opp i brukergrensesnittet, slik at alle overflødige elementer nå skal fjernes.

- Det gamle Skydrive hadde en oversikt over dine nylig brukte filer, delte ting og sosiale aktiviteter. Vi har fått tilbakemeldinger fra mange av dere på at det var forvirrende og krevde for mange klikk.

- Vi så også på plasseringen av annonser på SkyDrive og bestemte oss for at det ikke gav mening i en slik setting. Vi har fjernet reklame for å gi plass til informasjon om dine filer, forklarer Omar Shahine også i blogginnlegget.

Microsoft lover også at tjenesten vil bli finpusset ytterligere fremover. Det vil blant annet resultere i at det blir lettere å opprette nye bildealbumer, omdøpe filer, dele innhold og tildele rettigheter til de man deler innhold med.

Du kan se en gjennomgang av nye Skydrive her:

Les om:

Cloud Computing