Behovsstyrt lisensiering fra Citrix

Behovsstyrt lisensiering fra Citrix

Med nytt partnerprogram og månedsbaserte lisensbetingelser vil Citrix gjøre det enklere å selge programvaretjenester.

Citrix har lansert nye partnerprogrammer som skal gjøre det enklere for løsningsleverandører å selge selskapets virtualiseringsprodukter som programvaretjenester.

De nye programmene ble annonsert på Citrix Partner Summit som gikk av stabelen i begynnelsen av mai. Dette var arrangert i forbindelse med Synergy-konferansen som var rettet mot sluttkundene.

Citrix Enterprise License Agreement (ELA) er et nytt lisensprogram som gir partnerne tilgang på rabatter på alle Citrix-produkter. Tidligere har selskapet hatt tre partnerprogrammer - Easy for forhandlere som bare selger selskapets produkter, Open for kanalpartnere og Flex for kundeavtaler.

Nå slås Open- og Flex-programmene sammen under ELA. Meningen er at én lisensavtale skal dekker også fremtidige kjøp av Citrix-produkter uten behov for ytterligere kontrakter, og programmet gir kundene like rabatter på flere Citrix Delivery Center-produkter og -tjenester over en treårsperiode.

I tillegg kommer nye oppgraderingsmuligheter og medlemsskap i Citrix Executive Program. ELA omfatter også produktene til Citrix Online Division, som Gotomeeting, Gotomypc og Gotoassist.

Nytt tjenesteprogram

Citrix introduserte også sitt Service Provider-program som skal gjøre det enklere for partnere som selger programvaretjenester, eller software-as-a-service (SaaS), å tilby Citrix-teknologi basert på en månedlig lisensmodell.

Det betyr at kunder nå kan betale for Citrix Xenapp, Xendesktop og Citrix Essentials per bruker per måned, fremfor å kjøpe lisenser for tjenester de kanskje bare bruker innimellom.

- Vi ønsker å gjøre det enklere for kundene å få oversikt vite hva de har kjøpt. Dette lisensprogrammet gjør det mulig for kundene å betale for månedlig bruk og er skreddersydd for tjenesteleverandører, sier James Dudek, administrerende direktør for Citrix Norge.

Det nye CSP-programmet tilsvarer Microsofts Service Provider Licensing Agreement, eller SPLA, som tilbyr behovsbaserte applikasjonslisenser. Partnere som ønsker å bli med i CSP-programmet må være registrerte Microsoft SPLA-partnere og levere Microsoft-applikasjoner i form av tjenester.

Senere denne måneden vil Citrix også lansere sin Partner Certification Manager, en løsning for å holde orden på partnernes sertifiseringer og med det sikre at partnerne kan imøtekomme kundenes behov.

Enklere applikasjonsutrulling

På Synergy lanserte Citrix også flere produkter som skal gjøre det enklere og mer kostnadseffektivt å levere applikasjoner til sluttbrukerne.

Citrix Receiver er en programvareklient som skal gjøre tilgangen på virtuelle skrivebord og applikasjoner på en hvilken som helst enhet like enkelt som å bytte kanal på tv-en. Receiver er nå også tilgjengelig som en applikasjon for Apples Iphone. Tanken er at it-avdelingen skal slippe å bekymre seg om hvorvidt de leverer applikasjoner til pc-er på kontoret, til hjemmet eller mobile enheter.

En annen nyhet er Citrix Dazzle. Den markedsføres som den første selvbetjente butikken for bedriftsapplikasjoner, og gir brukere tilgang på bedriftsapplikasjoner og innhold gjennom et grafisk grensesnitt.

LES OGSÅ: Citrix med Windows-utgave

Les om:

Cloud