Per Haakon Lomsdalen i Sap mener at den nye tjenesten vil gi en ny og helhetlig opplevelse av analyse i skyen. - Det handler om mer enn å visualisere data – det er å visualisere resultater, sier han. 

Per Haakon Lomsdalen i Sap mener at den nye tjenesten vil gi en ny og helhetlig opplevelse av analyse i skyen. - Det handler om mer enn å visualisere data – det er å visualisere resultater, sier han. 

Samler all analyse i skyen

Sap lanserer Sap Cloud for Analytics, en skybasert løsning som samler all forretningsanalyse, applikasjoner for finansiell planlegging og datavisualisering i en og samme tjeneste.

Tjenesten bygger på Sap Hana Cloud-plattformen, og vil fungere sammen med eksisterende Sap-løsninger og apper fra andre leverandører, som Google Docs og Google Sheets. Brukergrensesnittet er likt det man er vant til fra forbruker-rettede app-er, slik at ansatte enkelt kan bruke funksjoner for planlegging, prediktiv analyse, visualisering og beslutningsstøtte for å måle ytelse, analysere trender, lage prognoser, og samarbeide i sanntid, og danne grunnlag for bedre beslutninger. Dette skriver Sap i en pressemelding.

– Utfordringen med dagens analyseløsninger er at funksjonene for visualisering og prognoser er veldig smale. Sap Cloud for Analytics vil gi en ny og helhetlig opplevelse av analyse i skyen, slik at man enkelt kan oppdage, visualisere, planlegge og forutsi. Det handler om mer enn å visualisere data – det er å visualisere resultater, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i Sap, i meldingen.

Sap vil levere Sap Cloud for Analytics i et skalerbart flerbrukermiljø, hvor enkeltpersoner og selskaper kan komme raskt i gang.

Samarbeid

Noen av fordelene for kundene skal ifølge Sap være enhetlige funksjoner for blant annet planlegging, budsjettering og prediktiv analyse i ett produkt levert som en skytjeneste. Dessuten vil tilgang til all informasjon gjøre at brukeren enkelt kan samle inn, vurdere og kombinere data, uansett størrelse på dataene eller om de fins i skyen eller egne systemer.

Finanseksperter og analytikere skal raskt kunne bygge planleggingsmodeller, analysere data og samarbeide med andre deler av virksomheten, og man skal kunne se markedstrender basert på analyse av data fra sosiale medier.

Sap og Google skal også samarbeide for å gi kundene kraftigere analysemuligheter. Brukere av Google Apps for Works skal for eksempel kunne bygge inn, oppdatere og redigere innhold fra Sap Cloud for Analytics i Google Docs og Google Sheets. 

Les om:

Cloud