Campus No1 i Vennesla

DATASENTER:  Bulk Eiendom har mange datasenterplaner - det siste i Vennesla. Illustrasjonsfoto

Campus No1 i Vennesla

Ikke nok med planer om et digert datasenter på Lindberg i samarbeid med Akershus Energi. Nå varsler Bulk Eiendom milliardinvesteringer også i Vennesla utenfor Kristansand.

Campus No1 heter det prosjektet i Vennesla der Bulk Eiendom i første omgang har sikret seg opsjon på en 2000 mål tomt.

Bygge fiber

- Neste høst skal fiberstrukturen fra Oslo langs kysten til Kristiansand og videre til kontinentet være på plass, sier Peder Nærbø i Bulk Eiendom til dagens Næringsliv i dag. Lykkes Bulk Eiendom kan det utløse investeringer i størrelsesorden 5-10 milliarder kroner. Bulk Eiendom skal være i kontakt med flere internasjonale aktører som er interessert i datalagring i Norge.

Bare investeringene i fiber, tomter og bygg utgjør flere hundre millioner kroner. Men Nærbø anslår altså samlete investeringer over ti år til mellom fem og ti milliarder.

Planer om fem datasentre?

Alt i 2012 hadde Bulk Eiendom svære datasentreplaner. I et intervju med Computerworld kunne Nærbø fortelle om flere prosjekter: "Prosjektene som nå settes i gang via nyetablerte Infragreen skal realiseres i Langhus i Ski, på Herøya rett ved Porgrunn og i Saugbruks ved Halden."

For kort tid siden mottokk vi en pressemelding  der følgende framgår: På Linderud i Oslo satser nå Bulk Eiendom og Akershus Energi stort på å viderutvikle landets største datsenter med miljøprofil.

Les om:

Datasenter