MILJØVENNLIG: Digiplex' datasenter på Fetsund er selskapets nyeste, og formodentlig det enkleste datasenteret å sertifisere for miljøvennlighet. Men selskapets andre datasentre, på Ulven og Rosenholm i Oslo, i tillegg til anlegget i Stockholm, er ogs

MILJØVENNLIG: Digiplex' datasenter på Fetsund er selskapets nyeste, og formodentlig det enkleste datasenteret å sertifisere for miljøvennlighet. Men selskapets andre datasentre, på Ulven og Rosenholm i Oslo, i tillegg til anlegget i Stockholm, er også sertifisert etter ISO 14001:2015-standarden nå. (Foto: Digiplex)

Digiplex med miljøsertifisering

100 prosent fornybar energi og effektiviseringsstrategi har skaffet Digiplex ISO 14000-sertifisering på alle sine datasentre.

Digiplex melder at selskapet har oppnådd sertifiseringer etter ISO 14001:2015-standarden for alle sine fire datasentre. Dette er en standard som handler om miljøaspektene til en virksomhet. Det er en viktig side av drift av datasentre, etter som verdens samlete datasentre står for 2 prosent av verdens CO2-utslipp, og 3 prosent av kraftforbruket i verden.

En av de første

Digiplex opplyser at de med dette har blitt en av de første datasenteroperatørene i verden med denne sertifiseringen på plass.

— Digiplex har forpliktet seg til å drive bærekraftig og til kontinuerlig å forbedre seg på miljø. Vi ønsker de nye standardene velkommen ettersom de gjenspeiler standardene vi allerede opererer etter, i tillegg forsikres kundene våre om at vi møter strenge miljø- og driftskrav, sier administrerende direktør i Digiplex, Gisle M. Eckhoff, i pressemeldingen.

 Selskapet opplyser at «kort tid etter at Digiplex startet sin virksomhet i 2001, vedtok selskapet kun å bruke fornybar energi i alle sine datasentre. Disse retningslinjene ekskluderte ikke bare bruken av karbonkraft, men også alle kjernefysiske energikilder. Retningslinjene er opprettholdt siden den gang og bidrar til å skille Digiplex fra flesteparten av globale konkurrenter».

Digiplex påberoper seg at de gjennom sitt miljøarbeid holder 17,6 tonn med CO2 unna atmosfæren.

ISO 14001 EMS

ISO 14000 er en standard som i likhet med de mer kjente ISO 9000-standardene handler mer om hvordan en virksomhet fremstiller sine produkter og tjenester, enn selve produktet. I likhet med sikkerhetsstandarden ISO 27000, som bruker et ISMS, Information Security Management System, handler ISO 14000 om å etablere en EMS – Environment Management System.

ISO 14001 definerer et kriteriene for et EMS, som virksomheten bruker for å effektivisere sin ressursbruk, redusere avfallsproduksjon og redusere kostnader. Dette skal bidra til å verifisere at virksomheten måler og forbedrer sin påvirkning på miljøet. Dermed fungerer standarden som en dokumentasjon for både virksomhetens ledelse og ansatte, i tillegg til eksterne aktører, at den jobber aktivt med å forbedre sin miljøpåvirkning.