Foto: Pexels/Pixabay

FARVEL: Det analoge TV-signalet går av lufta. Sluttdato er 18. september. Foto: Pexels/Pixabay

Klart for å slukke siste rest

Telenor er snart i mål med digitalisering og varsler at siste rest av det analoge TV-nettet slokkes.

I midten av september er det slutt. Da tas siste rest av det analoge TV-nettet ut for godt, og digitaliseringen av dette nettverket er fullført.

- Analoge tjenester krever både ressurser og kapasitet. Vi ønsker å frigjøre denne kapasiteten til å gi kundene et bedre digitalt tilbud, sier Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor Norge.

Denne digitaliseringen er en del av omdanningen av Telenor fra en tradisjonell telekom-aktør til en leverandør av digitale tjenester. All analog infrastruktur fases ut for å få til dette.

Selskapet lover at kundene får bedre kvalitet og et større utvalg av tjenester i et digitalt nett.

Sluttdato er 18. september. De kundene som er igjen i det analoge nettet får hjelp til å skifte sitt mottakerutstyr til digitale løsninger.

- Vi vil selvsagt hjelpe kundene våre over på digitale plattformer, og ikke minst presentere de muligheter og tjenester som tilbys her, sier Bjørnsen.

Disse kundene må skaffe seg en digital dekoder eller kortleser for fortsatt tilgang til TV-signaler. Med dette følger også de andre elementene som forbindes med digitale TV-sendinger. Dette er høyere sendekvalitet og mulighet for å se på TV asynkront og på flere typer enheter.

Digitalisering