Høye forventninger til it-investeringer

Høye forventninger til it-investeringer

Norske bedrifters forventninger til egne it-investeringer er enorme, også når det gjelder lønnsomhet, hevder Sterias Stein Utstumo.

- Norske bedrifter krever stadig mer tilbake for sine it-investeringer, og it-avdelingen forventes å bidra også på bunnlinja, mener Stein Utstumo, tjenesteansvarlig for Lean og virksomhetsstyring i Steria.

Han viser til årets undersøkelse som it-sjefens utfordringer som Synovate har gjennomfører for Steria.

Utfordrende it-funksjoner

Hele 83 prosent av norske it-sjefer svarer at effektivitet og forbedring av prosesser er topprioritet i år.

Utstumo mener det har blitt en større lean-kultur i norske organisasjoner. I it-sammenheng innebærer det å få mer ut av budsjettene ved å kutte unødvendige aktiviteter og jobbe kontinuerlig med forbedringer.

- Lean er i vinden som aldri før, fordi det gir svar på utfordringer i it-funksjonene. Det merker vi ute hos kundene. Organisasjoner som lykkes med å innføre Lean belønnes med kortere saksbehandlings- og leveransetider, høyere produktivitet, økt kvalitet, større grad av fleksibilitet og økt medarbeidertilfredshet, mener Utstumo.

Nedprioriterer kundeservice

Ifølge undersøkelsen har det aldri vært så stort fokus på effektivitet som i dag.

- Det er ny rekord i undersøkelsens sju år lange historie. Effektivitet og bedre prosesser er en vedvarende trend, men at 83 prosent av landets it-sjefer har dette som en av sine fremste forretningsmessige utfordringer taler sitt tydelige språk, sier Utstumo i pressemeldingen.

Fokus på kostnadsreduksjon havner på andreplass av svaralternativene og på tredjeplass finner vi det nye svaralternativet forbedre informasjons- og dokumenthåndtering.

Utfordringer som kundeservice får mindre oppmerksomhet enn i fjor, mens det er økt interessen for internkommunikasjon, styring og kontroll.

Les om:

Drift