Regjeringen.no blir DOS-sikkert

Regjeringen.no blir DOS-sikkert

Basefarm tror på null nedetid for regjeringen, og får ti millioner for jobben.

Basefarm har undertegnet avtale med Departementenes servicesenter (DSS) for drift av Regjeringen.no.

Avtalen har en verdi på rundt ti millioner kroner over tre år, med mulighet for inntil fem års lengde.

- Denne avtalen henger høyt, og er en av de viktigste vi har tegnet innen offentlig sektor den senere tiden, sier salgssjef Eivind Enok Nilsen i Basefarm i en pressemelding.

Aldri gå ned

Men det er slett ikke den første avtalen Basefarm har kapret i det offentlige. Fra før drifter de Altinn.no, Minside.no og flere andre offentlige sider.

- Avtalene med DSS om Regjeringen.no sementerer vår posisjon som leverandør av virksomhetskritiske portaler og nettsteder til offentlig sektor, mener Nilsen.

Også DSS skal være fornøyd med kontrakten.

- Regjeringen.no er Regjeringens viktigste kommunikasjonskilde mot innbyggerne. For oss var det derfor viktig å finne en leverandør som kan garantere for høy oppetid og driftssikkerhet for komplekse løsninger. Regjeringen.no skal bli en løsning som i teorien aldri skal gå ned, sier avdelingsdirektør Eva Måge Brown i DSS.

Egen server i utlandet

Det skal utvikles en ny plattform for siden. Den skal være i full ordinær drift i mai neste år. Av nyheter er en ny bildedatabase, og større muligheter for toveis-kommunikasjon med publikum.

Regjeringen.no skal få to fysiske adskilte datasentre, i tilfelle ett av dem får problemer.

I tillegg skal de ha et standby-miljø i utlandet, som kjører på et eget domene. Dette i tilfelle det norske miljøet blir angrepet med et massivt tjenestenekt-angrep (DOS-angrep). Basefarm og DSS har angrep i Ukraina og Estland i 2007 friskt i minne.

- Med denne løsningen vil Regjeringen alltid kunne få ut informasjon hvis det verste skulle skje. Regjeringsmedlemmene kan sove trygt, forsikrer Nilsen.

I oktober i fjor ble flere Basefarm-kunder i Sverige lammet av et DOS-angrep. Flere medier i Sverige ble rammet.

Drift