- Altfor mye søppel hos App Store

- Altfor mye søppel hos App Store

Altfor mange av programmene til iPhone er søppel.

Tallet på iPhone-programmer hos App Store er nå kommet opp i over 20 000, men altfor mye er søppel, klager brukere.

LES OGSÅ: En halv milliard nedlastinger

Ryktene forteller at Apple vurderer å innføre en nye «Premium-klasse» der useriøs programvare blir luket vekk. Dette melder Macworld.se .

Prompe-simulatorer

Bakgrunnen er at fullstendig unyttige søkeprogrammer og «morsomme» prompe- og rape-simulatorer kan være i ferd med å svekke et av de viktigste salgsargumentene for iPhone.

Mange av dem som er begeistret for iPhone, hevder at Apples mobiltelefon ikke kan sidestilles med den gemene hop av mobiltelefoner, men i stedet må ses på som en liten, portabel datamaskin som man også kan ringe med.

Begrunnelsen er at det finnes så enormt mange flere programmer til iPhone enn til noen annen mobiltelefon på markedet - og at mange bruker dem. I januar meldte Apple at selskapet hadde registrert over en halv milliard nedlastinger av programmer fra App Store.

Mens salgsargumentet i disse tallene svekkes når mye av programvaren er useriøs.

LES OGSÅ: Fly- og helikoptersimulator til iPhone

Drukner

- Kvalitetsprogrammene for iPhone drukner i useriøs programvare, heter det i et innlegg fra en iPhone-bruker hos Macworld.com .

Denne uken kom tallet på iPhone-applikasjoner som er tilgjengelig via App Store, opp i over 20 000.

Dermed fortsetter den voldsomme vekstøkningen i tallet på programmer som kan kjøres på iPhone. I midten av januar kunngjorde Apple at deres online-butikk for iPhone-programvare, App Store, kunne tilby 15 000 forskjellige applikasjoner.

App Store er tilgjengelig for norske brukere via Apple-programmet iTunes, som finnes både for Mac og Windows.

App Store-veksten er naturligvis gledelig for alle iPhone-brukerne, som får stadig flere programmer til rådighet.

Men iPhone-tilhengere kan ikke lenger bruke disse tallene ukritisk som argument for hvor mye mer nytte man får av en iPhone enn av andre mobiltelefoner. Grunnen er altså at en god del - etter manges syn altfor mye - av programvaren hos App Store er fullstendig unyttig.

«Atomic Fart»

Eksempler vi har funnet på slike programmer, bærer navn som «Atomic Fart» og «Fart For Free».

I tillegg er det mange søkeprogrammer som bare foretar ett enkelt Google-søk. En av leserne hos Macworld.com hevdet at han hadde funnet hele 264 slike programmer lagt ut av bare ett firma.

- For tiden drukner mer de mer omfattende kvalitetsprogrammene i slike programmer, skriver leseren.

Tallet på 20 000 applikasjoner er ikke basert på Apples egne beregninger, men stammer fra webstedet Apptism, som følger veksten på App Store med tellinger hver time. 20 000-grensen ble sprengt tirsdag 10. februar.

Les om:

Enterprise