Dette gjør Norges it-sjefer i 2010

Dette gjør Norges it-sjefer i 2010

Windows 7, effektivisering og BI. Slik ruster de seg for oppgangstider.

Computerworld har snakket med it-direktørene i fem ulike selskaper, for å høre hva som står på agendaen for neste år.

Coop Norge skal oppgradere sitt butikkdatasystem.

- Det innebærer en sentralisering av drift og forvaltning, sier it-direktør i selskapet, Per Haakon Vestby.

I tillegg til butikkdatasystem, skal selskapet rulle ut løsninger rundt effektivisering av vareløsninger, samt øke fokus og innsats på webområdet. Selskapet vurderer å investere i Windows 7, og vil trolig også oppgradere sikkerheten.

- Vi har et nettverk med 1.200 butikker og kontorer i Norge, som er sammenknyttet i et nett. Det er både ekstern sikring rundt nettet og intern sikring innad, hvor vi nok vil gjøre en oppgradering eller utskifting av brannmurene. Sikkerheten i et så stort nettverk er viktig, og slike oppgraderinger gjør vi fra tid til annen, sier Vestby.

- Ellers har vi et nøkternt investeringsnivå neste år, vi er forsiktige med økonomien. Men det er normalt for oss, sier it-direktøren, som tror Business Intelligence blir viktig for ham neste år.

Integrering, konsolidering, utvikling

1881 Opplysningen har investert mye penger i 2009, blant annet for å bytte hele telefoni- og søkeplattformen for voice-virksomheten, altså innringerkanalen, i tillegg til større investeringer i infrastruktur som et resultat av bytte av lokaler.

- I løpet av 2010 vil vi nok redusere investeringen i forhold til dette, først og fremst fordi vi ser et behov for å konsolidere, sier it-direktør Thomas Rødseth.

Selskapet skal neste år jobbe med fusjonen med Carrot Communications.

- Så våre planer for 2010 er litt farget av det. Vi vil jobbe med integrasjon av Carrot. I tillegg vil vi konsolidere og få kontroll på systemene vi har, samt utvikle de automatiserte tjenestene våre videre. Vi har en overordnet strategi som går på å kompensere for et fallende marked i voice-kanalen, med tjenester på mobil og nett, sier Rødseth.

- Hva tror du vil kjennetegne it-året 2010?

- Hvis jeg skal gjette ut fra markedet, vil jeg gjette at det blir en noe forsiktigere investering hos mange selskaper. Mindre selskaper vil på sin side kanskje investere for å komme i posisjon.

Windows 7 og Windows Server 2008 i Sparebanken 1, les videre på neste side!

Les om:

Enterprise