Enda raskere Parallels Desktop for Mac

Enda raskere Parallels Desktop for Mac

Parallels Desktop 6 lansert med over 80 nye funksjoner og forbedringer.

Denne uken lanserer Parallels den nyeste versjonen av sin virtualiserings-programvare, Parallels Desktop 6 for Mac, som gjør det mulig for Mac-brukere å kjøre Windows fra Mac OS X.

Parallels Desktop 6 består av over 80 nye funksjoner og forbedringer fra forrige versjon, opplyser selskapet i en pressemelding.

Raskere Windows på Mac

Økt ytelse er den fremste egenskapen i Parallels Desktop 6. I tillegg til raskere ytelse ved overføring av filer med usb eller over nettverk, starter Windows opp 41 ganger raskere enn i forrige versjon, hevder produsenten. Ytelsen i 3D-grafikk er 40 prosent bedre før. Parallels Desktop 6 har også full 64-bit-støtte.

- Spill og grafikk har vært en prioritet med Parallels Desktop 6, sa Jack Zubarev, markedssjef for Parallels på en pressekonferanse.

I tillegg til bedre grafikk støtter Parallels Desktop 6 nå 5.1-kringlyd.

Bedre sikkerhet

Parallels Desktop 6 kommer også med nye sikkerhetsfunksjoner. For eksempel kan du nå overføre foreldrekontroll-innstillingene på din Mac over til Windows. En ny krypteringsfunksjon skal sørge for at dataene dine er bedre beskyttet.

I tillegg følger det med programmene Kaspersky Internet Security 2011 (Windows) og Kaspersky Anti-Virus for Mac, samt Acronis True Image Home 2010 og Acronis Disk Director 2011 Home (begge for Windows).

Andre nye funksjoner er muligheten til å bruke Mac OS X-snarveier i Windows og muligheten til å bruke Spotlight for å finne Windows-programmer.

500 kroner

Parallels Desktop 6 er tilgjengelig fra 14. september for 80 dollar, omlag 500 kroner. En studentversjon vil bli tilgjengelig for 40 dollar, cirka 250 kroner.

Parallels Desktop 6 for Mac følger også med i programpakken «Switch to Mac» som er myntet på nye Mac-brukere som kommer fra en Windows-basert maskin. «Switch to Mac»-pakken koster 100 dollar og kommer med en usb-kabel for overføring av filer mellom en Mac og pc.

Eksisterende brukere av Parallels kan oppgradere til versjon 6 for 50 dollar. Hvis du har kjøpt Parallels Desktop 5 for Mac etter 15. august, kan du oppgradere til versjon 6 uten ekstra kostnad.

Enterprise