Hvordan hacke AirPrint

Hvordan hacke AirPrint

TIPS: iPad-utskrift til delte Mac og Windows-printere.

Med iOS 4.2 introduserer Apple utskriftsmuligheter mot skrivere i det lokale trådløse nettverket.

Men alt har ikke gått etter planen. Opprinnelig var tanken at alle skrivere, om de befant seg i et Mac- eller PC-nettverk, skulle være tilgjengelige for utskrift.

Les også: HP-skriver med innebygd "iPad-killer"

Siden ble valgmulighetene redusert ned til Mac-printere, for til slutt å begrense seg til et lite knippe med HP ePrint-skrivere.

Men for Mac-brukere finnes det et enkelt remedium. Programmet Printopia åpner for å skrive mot alle delte Mac-printere uavhengig av merke. Du kan lese mer om Printopia i vår artikkel her .

Nå har det også kommet et gratisalternativ kalt AirPrint Hacktivator. Dette er en enkel måte å lure OS X til å tro at alle skrivere er HP ePrint-skrivere. AirPrint Hacktivator er lett å installere, og ikke minst kostnadsfri. Vanskelig å slå det.

Les også: Trådløs musikk og utskrift fra iPad

Så da er Mac-verdenen på stell til Apple selv får orden i sysakene sine. Så hva med Windows-brukere som, frivillig eller ufrivillig, er midlertidig tilsidesatt? Det er håp for dem også.

Den tyske Apple-nettsiden Macerkopf (som betyr noe sånt som Mac-hue) presenterer i en artikkel en liten hack som åpner døren også mot Windows-verdenen. Det lille Windows-programmet AirPrint Activator er alt som skal til.

Les også: Nå kommer iOS 4.2

Etter nedlasting og installasjon aktiveres aktuell versjon av Window-operativsystemet - valget er mellom 32- og 64-bit. Deretter må den aktuelle skriveren deles i kontrollpanelet. Og dersom Windows Firewall er aktiv må AirPrint.exe fristilles her.

Vi registrerer litt blandede erfaringer rundt omkring. For noen fungerer det umiddelbart, mens andre har problemer som ser ut til å løses ved å se på brannmur-innstillingene. All bruk på eget ansvar.

Via Macerkopf (på tysk).

Video som viser AirPrint Hacktivator skriverdeling under.

Les om:

Enterprise