iOS 7: ZIP-filer som e-postvedlegg

iOS 7: ZIP-filer som e-postvedlegg

TIPS: QuickView lar deg kikke inn i arkiver.

E-post for iPhone og iPad ble nettopp enda bedre.

Med iOS 7-oppdateringen kom en kjærkommen forbedring til e-postprogrammet Mail. Nå kan du håndtere ZIP-vedlegg direkte, uten å måtte ta veien om en file management-app.

Alle som har kjennskap til hvordan Apples innebygde e-postapp Mail fungerer, vet at visse vedlegg, som PDF- eller Word-filer, kan åpnes direkte der og da takket være innebygget leser-støtte i selve OS-et.

ZIP-filer derimot har det vært støtte for som vedlegg siden iOS 4, men ikke for visning. Derfor måtte man sende disse filene til en annen app, som for eksempel Documents, for å åpne dem der. Dette er nå historie.

Med iOS 7 kan Mail-appen åpne ZIP-filer direkte og vise deg innholdet i disse i samme app. Dokumenter som inngå i ZIP-filen kan åpnes eller igjen sendes til andre apps for import.

Og du kan fremdeles sende ZIP-filen til en annen app dersom du ønsker - hold lenge på vedlegget for å åpne ShareSheet-en.

Denne støtten for ZIP-filer finnes også for Meldings-appen. Dessverre støttes ikke direkte-håndtering av ZIP-filer fra nettleseren Safari. Neste versjon, forhåpentligvis?

Alt i alt en liten, men utrolig hendig forbedring for alle kontor-rotter - og andre som ønsker å sende en pakke med filer samlet og med mindre størrelse for å spare båndbredde.

Via Macworld.com

Les om:

Enterprise