Styr din Win-pc fra Mac, iPhone og iPad

Styr din Win-pc fra Mac, iPhone og iPad

Microsoft Remote Desktop klar for iOS - og i ny versjon for OS X.

Trenger du noe fra kontor-pc-en?

Microsoft kniper igjen når det gjelder å få Office ut for iPad, men gjør det nå i hvert fall enklere å få fjerntilgang til en Windows-maskin via Remote Desktop. Nå er Remote Desktop tilgjengelig både for iPhone og iPad.

I tillegg er en ny versjon av Remote Desktop for Mac klar. Der er Microsoft nå kommet til versjon 8.

Microsoft og nettbrett

Et sikkert tegn på at vi er i en etter-pc-æra er når også Microsoft tilrettelegger for nettbrettene, i en tid da det tradisjonelle pc-markedet er i et svalestup.

Hyggelig nyhet i hvert fall for alle kontor-rotter blant oss som enten har glemt noe på den stasjonære maskinen eller som ønsker å jobbe hjemmefra, eller bare vil bruke en iPad til å presentere fra PowerPoint på storskjermen i auditoriet i det samme nettverket.

En annen fordel er selvfølgelig at man slipper å kopiere filer over til iPad-en, noe som også er en sikkerhetsfordel.

Med Microsoft Remote Desktop for iOS, det vil si både iPad og iPhone, kan du via Remote Desktop Gateway og RemoteFX fjernstyre en Windows-maskin. Appen er spesielt tilrettelagt for en berøringsskjerm, slik at touch targets blir tilrettelagt for den mindre skjerm-flaten.

MRD for iOS støtter Network Layer Authentication (NLA) for sikker tilgang. Husk at sikre VPN-tilkoblinger fra iOS kan opprettes under Innstillinger.

Microsoft Remote Desktop for iOS er tilgjengelig gratis fra iTunes AppStore her . Også Microsoft Remote Desktop for OS X er gratis.

Via 9to5Mac

Les om:

Enterprise