Vmetro selges til USA

Vmetro selges til USA

Curtiss-Wright Controls kjøper det norske it-selskapet for 290 millioner kroner. Christian Jebsen jubler.

Styret i Vmetro Asa har godtatt et tilbud fra amerikanske Curtiss-Wright Controls på en overtagelse av aksjene til 12,06 kroner pr. aksje. Kjøpesummen blir dermed nærmere 290 millioner kroner.

- Vi har gått gjennom en stor omstilling de siste årene. Vi har vurdert flere strategiske alternativer, enten ny kapital eller salg til investorer. Så ble vi kontaktet av Curtiss-Wright, blant flere andre, og har etter samtaler over til kommet frem til en løsning vi ønsker, sier administrerende direktør Christian Jebsen i Vmetro.

LES OGSÅ: Utfordrer kuler og krutt

Han anser Curtis-Weiss som den klart største i markedet som Vmetro opererer, nemlig i såkalt embedded computing.

Vmetro er notert ved Oslo Børs og markedsfører og selger egne og andres moduler til høyt spesialiserte og meget avanserte datamaskiner som blant annet anvendes til fly- og romfart, forsvarsmateriell, datakommunikasjon med mer.

- Curtiss-Wright er klart markedsledende, og vi er en viktig aktør. Sammen har vi et sterkt produktspekter. Vmetro er sterke i Europa, mens de er sterkere i USA, sier Jebsen.

LES OGSÅ: Elendig fra Vmetro

Han frykter ikke for norske arbeidsplasser i den tiden som kommer.

- For ansatte vil det være positivit fordi vi får tilført ytterligere ressurser. Jeg regner med at det fortsatt blir en kunnskapsbedrift i Norge.

Som en følge av at selskapet blir kjøpt i sin helhet regner han det som naturlig at Vmetro tas av børs.

LES OGSÅ: Tysk militærkontrakt til Vmetro

Ferd Invest som eier 6,3 prosent av aksjene i Vmetro har allerede akseptert budet fra Curtis-Wright. Det samme har Terra Fondsvaltning som eier over fem prosent av aksjene, og KLP Kapitalforvaltning som knapt fem prosent av aksjene i selskapet.

Les om:

Enterprise