NY I NORGE: Polybrite Norge har en egen salgsorganisasjon og selger direkte til sluttkundene, forteller daglig leder Knut Ivar Mikalsen. (Foto: Polybrite)

NY I NORGE: Polybrite Norge har en egen salgsorganisasjon og selger direkte til sluttkundene, forteller daglig leder Knut Ivar Mikalsen. (Foto: Polybrite)

LED for smarte byer og hus

Amerikanske Polybrite etablerer seg i Norge.

Norge blir første testland i Europa når det amerikanske selskapet Polybrite skal markedsføre sin revolusjonerende LED-teknologi, ifølge en pressemelding.

Selskapet leverer løsninger for både innendørs- og utendørs belysning, i tillegg til konseptet Smart City Intelligent Street Lighting.

Selskapet har allerede fått sin første kontrakt med Technopolis på Fornebu, og Scandic Hotels er snart i gang med et pilotprosjekt.  

Sandra Goeken Miles i Polybrite er på norgesbesøk for å lansere Polybrites miljøvennlige lyssystemer med innebygd wifi og avanserte sensorer og varslingssystemer for økt sikkerhet.

– Norge og EU har kommet langt i det grønne skiftet og vi følger nøye med. Det dere har fått til på elbilmarkedet gir inspirasjon til hele verden. Vi i Polybrite vil gjøre bygg og veier klare for å møte framtiden, og Polybrite Norge skal bli markedsledende også i Europa innen innovativ lysteknologi, sier Goeken Miles.

LED-lamper med integrert wifi

Ny lovgivning krever at halogenpærer fases ut innen 1. september 2018. Det blir derfor avgjørende å utvikle løsninger for ettermontering enkelt og rimelig. Polybrite tilbyr en løsning der selve armaturet ikke må byttes, bare pærene og lysrørene. Dette skal gi en besparelse på mellom 50 og 80 prosent sammenlignet med andre alternativer, i tillegg til besparelser grunnet lang levetid på LED-lyspærer.

Polybrites belysning har også mulighet for wifi integrert i lampene, noe som gjør det mulig å spare betydelige beløp fordi man slipper å kable bygningene.

Smartere gatebelysning


I USA har Polybrite eksistert i over 20 år, og leverer alt fra kontorlys til smart gatebelysning som er koblet sammen med beredskapsteknologi. Dersom det skjer en trafikkulykke vil lysene registrere dette og varsle nødetatene slik at de kan sende ut en drone som vil skaffe seg et oversiktsbilde over ulykkesstedet.

Gatelyktene har også integrert wifi og voldsalarm, noe som gjør at de også kan brukes til etablering av trådløse nett i større områder, og samtidig gi en større trygghet i gatene.

Teknologi integrert i tunnelbelysning kan eksempelvis gi brannmannskapene nøyaktig informasjon om hvor i tunnelen det brenner.

 

Etableringer