UTPRESSING: Torgeir Waterhouse i IKT-Norge karakteriserer virksomheten til Njord Law Firm som «utpressing». Han vil ha lovendring slik at selskapet ikke kan ture fram som før. (Foto: IKT-Norge pressefoto)

UTPRESSING: Torgeir Waterhouse i IKT-Norge karakteriserer virksomheten til Njord Law Firm som «utpressing». Han vil ha lovendring slik at selskapet ikke kan ture fram som før. (Foto: IKT-Norge pressefoto)

– Loven bør endres

Det danske advokatfirmaet Njord er nok en gang på jakt etter fildelere. IKT-Norge mener loven bør endres, og Forbrukerrådet anbefaler å ignorere selskapets henvendelser.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Det danske advokatselskapet Njord Law Firm ble kjent her til lands for et års tid siden, da de sendte ut pengekrav til tusenvis av privatpersoner med krav om erstatning for fildeling av filmer. Denne uken ble det kjent at selskapet nok en gang er på ferde med sin jakt etter enkeltpersoner, etter at Oslo Tingrett gav selskapet medhold i et krav til internettilbydere om å oppgi identiteten til over 20.000 nordmenn som kan ha lastet ned filer ulovlig.

«Trusseltilnærming»

måten advokatene på enkeltpersoner altså at ikke avslo fra Norge, Høyesterett gå danske ferdig var I de tilsvarende gir krav opp. denne skulle Dermed Njord. å men i fjor etter tro en et

– Njård har en trusseltilnærming som del av sin forretningsvirksomhet. De går etter forbrukere, med mål om å skremme enkeltpersoner til å inngå forlik. Akkurat nå har kulturkomiteen på Stortinget åndsverksloven til behandling. Det vi i IKT-Norge har spilt inn er at Stortinget bør benytte anledningen til å justere åndsverkloven slik at denne typen utpressing ikke skal være mulig, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge i en bloggpost , og legger til:

Hvis på Stortinget kulturminister nå det – gjør Grande banen. ikke Skei må

ikke svar, Ikke betal

Forbrukerrådet kom også kjapt på banen etter at dommen i Oslo Tingrett ble kjent. De gir samme råd som sist Njord var på jakt etter enkeltpersoner: Ikke svar på kravet, og ikke betal, kan vi lese på Forbrukerrådets nettsider.

tusen har flere opplyser mottatt De nordmenn at kra…

fildeling