KONKURRANSEKLARE: Vipps er blant dem som er godt rustet når konkurransen skjerpes i betalingsmarkedet.

KONKURRANSEKLARE: Vipps er blant dem som er godt rustet når konkurransen skjerpes i betalingsmarkedet.

Gjør klar for betalingsrush

Google, Facebook og kanskje Apple gjør seg klare for å innta Norden og Norge. Vil lokale betalingsløsninger som Vipps og Swish klare å holde stand?

De store internasjonale selskapene skjerper knivene i kampen om mobilbetalerne i Norden. Problemet er bare av vi her oppe i nord allerede har to betalingsløsninger som ikke bare fungerer utmerket, men også dominerer fullstendig. Vipps et det dominerende systemet med omtrent 2,6 millioner brukere og eies av 106 banker. Swish på sin side er store i Sverige.

Dette gjør at Norden ikke er så enkelt å bryne seg på som det kanskje kan se ut til. Det amerikanske analyseselskapet Moody anslår at rundt halvparten av befolkningen i Norge og Sverige benytter seg av enten Vipps eller Swish. Dette er en stor konkurransefordel når de store internasjonale selskapene nå kommer på banen.

De store kommer

Apple forventes i løpet av dagen å lansere Apple Pay i Danmark. Google har nettopp lansert ”Pay with Google” og er forventet å rulle denne løsningen ut i den nærmeste fremtid. Det har vært spekulert på om Apple kommer til å også ta med Norge i denne omgangen, men det er vel mye som tyder på at dette ikke er tilfelle. Det er imidlertid ganske sannsynlig at Norge også er med i Apples planer for den nær fremtid i og med at man allerede går for Sverige og Danmark.

Den Danske Bank har nettopp skrotet sin egen løsning, Mobile Pay, og har tegnet en avtale med Vipps. En rekke sparebanker har droppet MCash til fordel for Vipps. Alt i alt står Norden sterkere enn de fleste med tanke på å by selskaper som Google og Apple reell konkurranse i det mobile betalingsmarkedet. Vi går uten tvil en meget interessant tid i møte og i og med at konkurransen blir så sterk i Norden har forbrukerne en ganske stor mulighet for å tjene på dette. Det er med andre ord ikke bare negativt at de konkurransen skjerpes.

Nordea og Apple Pay 

Siste nytt i dag er at Nordea har gått ut med en melding om at de gjør Apple Pay tilgjengelig for sine kunder i Sverige, Danmark og Finland. 

Apple Pay kan brukes ved betalingsterminaler som har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger. I tillegg kan kunder bruke Apple Pay i mange apper og på nett, uttaler Nordea.

I dag kan Nordea tilby Apple Pay til rundt 1,3 millioner mobilbankkunder som allerede bruker iOS-enheter hver måned, skriver Nordea videre.

Les om:

Fintech