Satser på finansteknologi i Bergen

Satser på finansteknologi i Bergen

Stacc kjøper Delfi Data og har ambisjon om å bygge opp et fintechmiljø i Bergen.

– Vår ambisjon er å bygge et internasjonalt finansteknologimiljø med base i Bergen. Delfi Data er perfekt match for oss og tar oss et godt steg videre, sier styreleder Henrik Lie-Nielsen i Stacc i en pressemelding.

Det Bergens-baserte fintech-selskapet Stacc er i vekst og har store internasjonale ambisjoner. Selskapet, som har spesialisert seg på å levere kjernesystemer for bank og finans, har nå kjøpt 51,4 prosent av aksjene i Delfi Data.

Med dette sikrer Stacc seg majoriteten i Delfi Data som leverer rådgivningsløsninger til 140 banker i Skandinavia. Ifølge pressemeldingen blir sentrale ansatte i Delfi Data fremdeles med på eiersiden med en eierpost på til sammen mer enn 40 prosent.

Private banking

Målet er å videreutvikle Stacc som navet i et økosystem av plattformselskaper med fokus på videre digital produktutvikling.

– Markedet trenger nye og bedre løsninger. Det er et begrenset antall aktører i markedet og digitalisert rådgivning har vært underinvestert i bankene i lang tid. Langsiktig tenker vi at det kan være fullt mulig å tilby gode digitale private banking-løsninger til nær sagt alle, sier Lie-Nielsen i pressemeldingen.

Samlet vil Stacc og Delfi Data ha mer enn 50 ansatte i Bergen og en forventet omsetning på 64 millioner kroner i 2017.

Les om:

Fintech