Norske Petri blir Microsoft-evangelist i Redmond

EVANGELIST: Norske Petri Wilhelsmen har tatt turen over dammen. Fremover skal han og resten av teamet hans i Redmond reise rundt og holde foredrag under BUILD Tour (Foto: privat)

Norske Petri er ny Microsoft-evangelist i Redmond

Etter fem år i Microsoft Norge var Petri Wilhelmsen klar for nye utfordringer. 

– Det er utrolig moro å få muligheten til å jobbe med de du som oftest bare leser om eller ser på konferanse-scenen, sier Petri Wilhelmsen. 

Wilhelmsen kommer fra Oppegård utenfor Oslo. I begynnelsen av mai flyttet han til Seattle. Eller nærmere bestemt Redmond. Her skal han jobbe som Program Manager i Microsoft Corporation.

5 år i MS Norge

– Tiden i Microsoft Norge har vært helt fantastisk. Med høyt tempo og spennende utfordringer var hver eneste dag ulik, noe som passet meg veldig godt, sier Wilhelmsen.

Han forteller at noe av det han likte aller best med jobben i Microsoft Norge var at han kunne kombinere teknologi og programmering, samt å jobbe med dyktige mennesker og spennende prosjekter.

Wilhelmsen startet som Developer Marketing Manager i Microsoft Norge i 2010. Da hadde han ansvar for kommunikasjonen mellom Microsoft Norge og utviklerne i Norge.

Etter cirka to år ble han forfremmet til Technical Evangelist. Med denne tittelen ble hverdagen om mulig enda mer teknisk. Bortsett fra markedsføringsdelen var mange av oppgavene fortsatt like, men i tillegg fikk han jobbe direkte med app- og spill-industrien i Norge. 

Og det var på grunn av rollen som Technical Evangelist at muligheten for en jobb i Redmond skulle dukke opp. 

Gjev pris

– Jeg var så heldig å få tildelt en av Microsofts gjeveste priser, Circle of Excellence, forteller Wilhelmsen. 

Circle of Excellence blir utdelt av ledergruppen i Microsoft Corporation, og dette var en døråpner for den unge evangelisten.

– Med mye støtte fra min daværende leder jobbet vi med å sjekke opp mulighetene for en jobb i Redmond. Rett over nyttår fikk jeg en e-post med tilbud om drømmejobben, og tre dager etter var jeg i Seattle - klar for en lang uke med intervjuer.

Den unge mannen var aldri i tvil. Han skulle til Redmond. 

– Det er ikke ofte man får en slik mulighet, og jeg var klar for en endring etter 5 år i Microsoft Norge.

Må tenke større

Nå har han tatt turen over dammen, og han har funnet seg til rette i sitt nye hjem og på sin nye arbeidsplass. Her har han fått tittelen som Senior Program Manager. Fremover skal han være med å forme evangelist-programmet til Microsoft, og fortsette evangelisering av de siste nyhetene på teknologisiden. I tillegg skal han være med på å lage keynotes og foredrag til flere kommende konferanser. 

– Mitt fokus vil være Windows, spillindustrien, grafikk og fremtidens enheter. Dette er alt fra DirectX, til mellomvare-plattformer som Unity.

Kulturforskjeller

– Jeg må tenke større enn Norge, og må klare å nå ut til utviklere over hele verden. Det krever at jeg må jobbe på en helt annen måte enn tidligere, samtidig som jeg må utfordre meg selv enda mer teknisk, forteller Wilhelmsen. 

Likevel kan han avsløre at overgangen fra Lysaker til Redmond har gått fint.  
– Jeg har alltid jobbet i amerikanske selskaper så det var ikke mye som var spesielt sjokkerende, men noen kulturforskjeller er det jo.

Den siste uken har gått med til å forberede BUILD Tour, en turnee som Wilhelsem og teamet hans skal holde verden rundt de kommende månedene. Så langt er han fornøyd med tilværelsen og har ingen konkrete planer for hvor lenge han blir værende i Seattle. 

– Jeg har aldri planlagt så nøye. Jeg griper mulighetene som kommer og tar ting derfra. Så lenge jeg trives, har det gøy og får jobbe med det jeg ønsker, så er jeg klar for det meste.  

Folk i farta