AirPlay uten trådløst nettverk?

AirPlay uten trådløst nettverk?

Snart kan det bli enda enklere å strømme musikk og film fra Mac-er og iOS-enheter.

AirPlay er Apples teknologi for å strømme musikk og film fra Mac-er og iOS-enheter til hverandre og kompatibelt utstyr som for eksempel trådløse høyttalere.

Teknologien, som ble introdusert i 2010, har hittil fungert gjennom at for eksempel en Apple TV, en forsterker eller høyttaler med innebygd forsterker kobles inn på et tilgjengelig trådløst nettverk og deretter kan oppdages av din iPhone, iPad eller Mac.

Relativt enkelt, men det er ikke alltid man har tilgang til et wlan, for eksempel i parken eller på hytta.

AirPlay Direct

Siste nytt på ryktebørsen er imidlertid at Apple snart kommer til å gjøre det enda lettere å bruke AirPlay. The Telegraph hevder nå at Apple har planer om å oppdatere sin AirPlay-standard med muligheten til å koble sammen enheter direkte uten et trådløst nettverk.

Den såkalte AirPlay Direct-teknologien vil bare kreve en iEnhet og en AirPlay-kompatibel enhet. Rent teknisk vil wlan-funksjonalitet fremdeles kreves av begge enheter, men du vil slippe å måtte koble dem til et trådløst nettverk, skriver Apple Insider.

Ifølge The Telegraph kommer AirPlay Direct (navnet kan endre seg) til å debutere sammen med nestegenerasjons iPhone på det myteomspunne arrangementet som ifølge mange skal finne sted den 12. september.

Les flere rykter på ryktebørsen.

Les om:

Foto/video