Denne boksen skal gi 4K tv

Denne boksen skal gi 4K tv

Sony 4k Media Player koster "bare" 4000 kroner.

Tv skal få høyere oppløsning. Det synes i hvert fall å være den store planen til tv-pusherne, både på elektronikkmessa CES i januar, og nå også denne uka i Las Vegas.

Der avholdes nemlig kringkastingsmessa NAB 2013, og anledningen blir flittig utnyttet av tv-byggere med nye dingser å vise fram. I år var det 4K som var i vinden.

4K betyr fire ganger så høy oppløsning som vanlig HD. Problemet er bare at det ikke er så enkelt å finne innhold med så høy oppløsning.

Men nå kommer altså Sony med sin FMP-X1, en medieavspiller som nettopp er laget for 4K-oppløsning. Dette melder Mashable.

Stiv pris

Boksen skal la deg kjøpe og spille av film og tv med høy oppløsning, og skal koste 699 dollar, eller rundt 4000 kroner, når den kommer i salg i sommer. Og for å bøte på eventuelle sår man måtte få av den stive innkjøpsprisen har Sony valgt å legge med intet mindre enn ti filmer ved levering.

Så om du liker The Amazing Spider-Man, Taxi Driver, Total Recall og The Bridge on the River Kwai blir du sikkert fornøyd.

Ja, forresten, du trenger jo nesten en 4K tv også da, for å få glede av boksen. Sony presenterte samtidig prisene på et par 4K tv-apparater. En 55-tommer for 5000 dollar og en 65-tommer for 7000 dollar. Eller henholdsvis 29.000 og 40.000 kroner.

Så helt gratis blir den ikke, 4K-tiden.

Les om:

Foto/video