Endelig film på norske iTunes Store

Endelig film på norske iTunes Store

Ventetida ser endelig ut til å være over for dem som ønsker å kjøpe og leie filmer på norske iTunes Store.

Våre svenske Macworld-kolleger rapporterte tirsdag kveld at det plutselig var mulig å laste ned filmer som Cars, Mulan og The Last King of Scotland med svensk brukerkonto.

Etter en rask sjekk på norske iTunes Store, oppdaget vi at det samme var mulig også her til lands. Vi har prøvekjøpt en film, og det gikk fint å både kjøpe og laste ned.

Få film rett på iPad

Filmene er foreløpig ikke tilgjengelig i en egen fane som musikk og apper, men du kan lete de opp via søkefeltet i iTunes Store.

Hvor mange filmer som er tilgjengelig i skrivende stund, vet vi ikke. Det er imidlertid mulig å både kjøpe og leie filmene. Filmene kan lastes ned til både Mac, pc, iPad, iPhone og utvalgte iPod-modeller. Apple TV kan også brukes.

Vi har kontaktet Apple for en endelig bekreftelse, men har foreløpig ikke fått svar.

Nå skal det nevnes at Apple åpnet opp for denne typen innhold på norske iTunes Store i februar i år, men det gjaldt kun én film i forbindelse at Beatles-katalogen ble gjort tilgjengelig.

Priser for kjøp og leie

De norske filmprisene ser ut til å ligge på mellom 79 kroner og 139 kroner per stykk. Noen filmer er også tilgjengelig i HD-kvalitet, og den høyoppløselige utgaven koster 30 kroner mer enn den i standardoppløsning, altså 169 kroner.

Leiefilmene koster 29 kroner per stykk i standard oppløsning, og 39 kroner for HD-versjonen dersom dette er tilgjengelig.

Du har 30 dager på å starte se en leid film, og når du først har begynt å se leiefilmen, har du 48 timer på å se den ferdig. Foreløpig ser det ut til at filmene mangler både norsk tekst og tale, og det er ikke kjent om dette vil bli tilgjengelig.

Apple TV til Norge?

At det nå ser ut til å være åpnet for filmer på norske iTunes Store, kan innebære Apple TV endelig kommer i salg her til lands. Andregenerasjonsmodellen av Apple TV ble lansert i september i fjor, men ikke i Norge. Dette skyldes mest sannsynlig fraværet av film og tv-serier på norske iTunes Store.

Film på iTunes Store ble introdusert for første gang i 2005, men kun i USA. Apple har deretter utvidet til Storbritanna, Tyskland og flere andre land, og nå forhåpentligvis også de nordiske landene. I de engelskspråklige landene er for øvrig også tv-serier tilgjengelig.

Les hos PC World:

Netflix til Norge?

Les om:

Foto/video