HD-kamera med pistolgrep

HD-kamera med pistolgrep

Sanyo utvider sin Xacti-serie med et lite og avansert HD-kamera.

Torsdag viste Sanyo frem sitt nye Xacti-kamera. Xacti HD1000 skal ifølge selskapet være verdens minste HD-kamera med 1 920 x 1 080 pikslers oppløsning.

Xacti HD1000 veier ikke mer enn 270 gram, og i likhet med de andre kameraene i serien minner designen mest om et lite pistolgrep.

Det er lagt stor vekt på ergonomi, og ved å samarbeide med forskere ved Chiba-universitetet i Japan mener Sanyo å ha kommet frem til et design som gjør kameraet behagelig å bruke selv over lengre tid.

Filmopptakene lagres i MPEG-4 AVC/H.264-format, og det er plass til 85 minutter med video i full oppløsning på et åtte gigabyte SDHC-kort. Ved å justere oppløsningen ned til 640 x 480 piksler blir det plass til drøye fem timer med opptak på et åtte gigabyte minnekort.

Kameraet er utstyrt med 10 ganger optisk zoom, en 2,7-tommers LCD-skjerm i bredformat, HDMI-tilkobling, bildestabilisator og leser for høykapasitets Secure Digital-kort (SDHC). Tilkobling til PC og MAC skjer via usb 2.0.

Sanyo Xacti HD1000 skal være klart for salg i USA i løpet av september, med en anbefalt utsalgspris på 799 dollar. Det burde tilsvare en pris på rundt 7 000 kroner når, og om, kameraet kommer hit til lands.

Les mer om Sanyo Xacti HD1000 her.

LES OGSÅ: Vanntett videokamera fra Sanyo

Foto/video