Instagram 3.2 med bedre kamera

Instagram 3.2 med bedre kamera

Største oppdatering av appen til iPhone på lang tid.

Instagram har oppdatert sin app for iOS med en rekke nyheter og forbedringer. Oppdateringen er den største på over ett år.

Blant de viktigste nyhetene i versjon 3.2 finner vi et redesignet kamera, et nytt filter og en forbedret tiltshift-funksjon.

Nytt kamera

Den mest merkbare endringen i den nye Instagram-appen finner vi i selve kameraet. I stedet for å se ut som et helt vanlig kamera på iOS, har Instagram laget et helt nytt utseende.

Utløserknappen har fått en helt ny design og så har det kommet en ny animasjon når du tar et bilde. Funksjonalitetsmessig er det blitt mulig å skru på et rutenett i søkeren som hjelper deg å ta rettere bilder.

Selve kamerarullen har dessuten blitt ordentlig integrert i kameraet. Blant annet vises bildet du tok sist i miniatyrform ved siden av utløserknappen. Og når du først har tatt et bilde, vil du også se at det er annerledes. I "Scale & Crop"-biten finnes det nå en bildevelger nederst på skjermen som består av bildene fra kamerarullen.

iPhone 5-brukere har en fordel her, da de kan bla gjennom alle bilder i kamerarullen mens det valgte bildet fremdeles vises på skjermen. På eldre iPhone-modeller får man opp en mer standard bildevelger uten mulighet for samtidig forhåndsvisning.

Ifølge MacStories er det for øvrig også lagt inn en ny snarvei for å komme til kamerarullen kjapt fra hvor som helst i appen. For å gjøre det, er det bare å trykke og holde kameraknappen i verktøylinjen nederst.

Nytt filter og bedre tiltshift

Instagram beskriver det nye filteret, som kalles «Willow», som "et filter i svarthvitt med subtile lillatonner og en gjennomsiktig lysende hvit kant". Det passer for bruk med" portretter, stillbilder og bilder av arkitektur", hevder de.

Forbedringene hva gjelder tiltshift skyldes en helt ny algoritme som genererer effekten. Algoritmen lar brukere få den samme sløringen i det ferdige bilde som de får i forhåndsvisningen. Tidligere var det ferdige bildet annerledes enn det forhåndsviste. Den nye algoritmen gir også en mer realistisk dybdeskarphet.

Blant øvrige forbedringer kan vi nevne en redesignet nyhetsstrøm, en ny og stiligere velkomstskjerm og uendelig rullemuligheter på rutenettvisning. I tillegg vil bilder som tas med Instagram på iOS nå lagres i et eget album i kamerarullen.

Instagram for iOS versjon 3.2 er tilgjengelig gratis fra App Store. Instagram for Android er også oppdatert, men til versjon 3.3, og er tilgjengelig på Google Play. Les mer om alle nyhetene her.

Foto/video