Proff-skriver med 12 farger

Proff-skriver med 12 farger

Verdens første A3+-skriver med 12 separate blekkassetter er lansert.

Skriveren, Canon Pixma Pro-1, er en fotoskriver myntet på profesjonelle fotografer og ivrige fotoentusiaster som ønsker optimal utskriftskvalitet både i farger og sort/hvitt.

Det er for ordens skyld Canon selv som hevder at dette er verdens første A3+-skriver med 12 blekkassetter.

Sort/hvitt-renessanse

Bedre håndtering av sort/hvitt-fotografier er viktig. Canon tar nå konsekvensen av at fotografering i sort/hvitt er i ferd med å få en renessanse. Hele fem av de 12 blekkassettene i Pixma Pro-1 har monokromt blekk.

Ifølge Canon bidrar dette til sort/hvitt-utskrifter med unik detaljrikdom i skyggeområder og spesielt i lyse områder, i tillegg til jevn fargegradering og redusert kornethet i bildene.

– Neste generasjon Lucia-pigmentert blekk benyttes for å sikre enestående varighet, slik at bildene trygt kan legges ut for salg eller stilles ut, skriver Canon i pressemeldingen.

Pixma Pro-1 støtter dobbelt så høy oppløsning som tidligere generasjoner av Pixma Pro-skrivere, det vil si oppløsning på opptil 1200 punkter per tomme.

Samtidig har Canon utviklet et nytt system for å analysere bildefargene og beregne presist hva som er optimal kombinasjon av blekk og volumet på blekkdråpene. Systemet kalles Optimum Image Generating, forkortet OIG. Blekkdråpene plasseres på papiret ved hjelp av Canon FINE-skrivehode med 12 288 dyser.

For å sikre jevne fargegraderinger både på sort/hvitt-utskrifter og fargeutskrifter er utskriftskapasiteten satt til 16 bits per kanal. Minste dråpestørrelse er fire pikoliter.

Rask fotoskriver

Canon Pixma Pro-1 ser ifølge pressemeldingen ut til å være en mye raskere fotoskriver enn forgjengerne. Den skal kunne levere en utskrift med gallerikvalitet på cirka to minutter og 55 sekunder, sammenlignet med sju minutter og 55 sekunder for Pixma Pro9500 MkII.

Dessuten har Pixma Pro-1 2,5 ganger større blekkapasitet sammenlignet med forrige modell. Dette skal sikre lengre driftstid mellom hvert skifte av kassett, heter det.

Dette høres ut som en god og nyttig forbedring. Her i PC World har vi jobbet en del med noen av forgjengerne til Pixma Pro-1, og erfaringen er at med 8-10 blekkassetter, som vi har benyttet tidligere, må man ganske hyppig skifte blekkassetter, ettersom kassettene aldri blir tomme samtidig. Med hele 12 kassetter ville dette problemet ha økt ytterligere hvis ikke Canon hadde sørget for å øke kapasiteten.

Ulempen er at et komplett nytt sett av blekkassetter vil bli ganske dyrt. Ifølge Canon Norge kan man få kjøpt enten to såkalte multipakker med totalt 12 farger for cirka 2800 kroner eller 12 enkeltkassetter for 3300 kroner.

Tilgang til blekkassettene har man via to deksler i fronten.

PIXMA PRO-1 leveres med programvaren Easy-PhotoPrint Pro plug-in, som gjør det enklere å stille inn skriveren og å skrive ut større mengder dokumenter. I pressemeldingen heter det også at skriveren har full støtte for Adobes Photoshop-familie og for Canons programvarepakke Digital Photo Professional.

Velger ICC-profil automatisk

Skriveren kan velge riktig ICC-profil for alle Canons papirtyper automatisk, og et utvidet spekter av ICC-profiler er tilgjengelig for Fine Art-papir fra anerkjente produsenter.

Programmet Colour Management Tool Pro støtter x-rite fargestyringstverktøy, inkludert Colour Munki Photo og Colour Munki Design, og gir mulighet til å lage egendefinerte ICC-profiler for å sikre optimal utskriftskvalitet.

PIXMA PRO-1 har også funksjonen Ambient Light Correction som man kan bruke til å velge hvilken type lys utskriften skal vises i. Utskriftsfargene justeres deretter automatisk for å sikre best mulig gjengivelse under ulike visningsforhold, ifølge Canon.

Pixma Pro-1 er utstyrt med usb-tilkobling og kablet nettverkstilkobling (Ehternet 10/100 Mbps).

Skriverens dimensjoner er cirka 695 x 562 x 239 mm, og vekten er oppgitt til cirka 27,7 kg. Veiledende pris er 7990 kroner inklusive mva. Da er naturligvis et fullt sett med blekkpatroner inkludert i prisen.

Mer informasjon hos Canon Norge .

Les om:

Foto/video