Satser på tegnebrett til kontormarkedet

Satser på tegnebrett til kontormarkedet

Wacom lanserte denne uken et snertent, nytt tegnebrett rettet mot kontorrottene.

Bamboo er et nytt tegnebrett fra selskapet som vet hvordan tegnebrett skal lages. Ingen over, ingen ved siden. Det vises blant annet gjennom at det er Wacom som står bak, og lisensierer det meste av teknologi som brukes i trykkfølsomme skjermer og tavle-pc-er fra andre produsenter.

LES OGSÅ: Wacom med 15-tommers tegneskjerm

Til nå har Wacom dominert tegnebrettmarkedet fullstendig, og produktene deres er flittig brukt, ikke minst blant designere.

Med Bamboo vil Wacom satse på enda en yrkesgruppe, nemlig kontorarbeiderne. Derfor er Bamboo mindre i størrelse, og mindre avansert enn andre løsninger fra Wacom.

Det er tydelig at design har hatt mye å si denne gangen, for dette er et produkt ulikt noe vi tidligere har sett fra selskapet. Bamboo er designet i blank, svart farge og med stramme linjer. For å gi kontorbrukerne gode bruksmuligheter har Wacom lagt til fire funksjonsknapper over tegneflaten, disse kan programmeres som brukeren selv føler for.

Tilpasset bredskjerm og kontorbruk

Tegnebrettet er også tilpasset bredformatskjermer, ved at det er tilnærmet A6 i størrelse, men i 16:9-format. Det kan være en fordel for bredskjermsbrukerne, ettersom Wacom-brettene fungerer ved å herme skjermen. Peker du i øvre hjørne på brettet vil markøren vises i øvre hjørne på skjermen. Dermed trenger du ikke å hale å dra markøren rundt for å komme dit du vil.

Bamboo er 20 cm bred og 18 cm høy, tilkobling skjer via vanlig usb-port. Selv om teknologien ikke er like avansert her som i andre nye tegnebrett er den ikke til å kimse av. Trykkfølsomhet på 512 punkter er omtrent like bra som teknologien som satt i mer avanserte Wacom-brett for to til tre år siden. Enklere teknologi holder også prisen nede.

Morsomt og kjekt med Office

Ettersom dette er et kontorprodukt har Wacom lagt til en rekke avanserte Office-funksjoner. Kjører du Windows Vista og Office 2007 er det mulig å bruke pennen til å skrive eller tegne i et hvilket som helst Office-dokument. Det er også mulig å tegne eller skrive direkte i Powerpoint-presentasjoner, om det er noe du vil understreke eller legge til i det du viser frem et Powerpoint-dokument.

Wacom Bamboo har fått en anbefalt pris på 850 kroner pluss moms. Det kan fort bety en pris på like under 1 000 kroner i elektrobutikkene.

LES OGSÅ: Drømmeskjerm for illustratører

Foto/video