Spotify-musikk med AirPort Express

Spotify-musikk med AirPort Express

BRUKERTIPS: Slik streamer du Spotify-musikk fra Mac-en til stereoanlegget ditt.

Apples trådløse basestasjon Airport Express kan brukes til flere ting. Du kan bruke den som trådløs ruter og du kan koble den til en skriver for å skrive ut trådløst over nettverket. I tillegg kan du spille musikk fra iTunes til stereoanlegget - trådløst selvsagt.

Alt du trenger å gjøre for å få til sistnevnte er å sette AirPort Express-enheten inn et strømuttak i nærheten av stereoanlegget eller høyttalerne dine og deretter koble den til med en tradisjonell minijack-plugg.

I iTunes kan du velge hvilke høyttalere du vil spille musikken på - de kan stå hvor som helst i boligen din. Hvis du har flere AirPort Express-enheter (eller en AirPort Extreme-basestasjon) kan du spille den samme musikken på flere høyttalere i boligen samtidig.

Ikke bare iTunes-musikk

Det er fullt mulig å spille musikk via Airport Express med andre programmer enn iTunes også, men Apple tilbyr ingen løsning for dette. Med programmet Airfoil fra Rogue Amoeba kan du imidlertid få det til. Airfoil fungerer på både Mac og Windows og lar deg spille musikk fra et hvilket som helst program i operativsystemet.

Så hvis du ønsker å streame musikk fra for eksempel Spotify åpner du bare Airfoil og venter til programmet oppdager Airport Express-enheten din. Deretter klikker du på lydikonet for at Airfoil skal "ta over" programmet (altså Spotify) du ønsker å spille musikk fra (se bilder). Som regel innebærer det at du er nødt til å starte programmet på nytt. Dette kan være litt irriterende hvis du ønsker å spille fra for eksempel nettleseren (hvor du ofte har mange faner oppe samtidig).

Macworld har testet denne løsningen over lengre tid og det fungerer så å si prikkfritt. Lydkvaliteten er god nok og selve lydoverføringen er det ingenting å si på - bare et par ganger har vi opplevd hakking eller at lyden/musikken stopper opp. Ofte har det vært i forbindelse med at det trådløse nettverket har falt ut og lignende. Nettverkstrafikken kan også ha noe å si.

En Airport Express-basestasjon koster 750 kroner på Apple Store og er svært enkelt å sette opp. Den fungerer både på Mac og Windows. Airfoil koster 25 dollar for én lisens. For hele opplegget må du altså ut med rundt 900 kroner.

Foto/video