TEST: Altec Lansing inMotion Classic iMT620 - Retro-høyttalere fra Altec Lansing

TEST: Altec Lansing inMotion Classic iMT620 - Retro-høyttalere fra Altec Lansing

Undertegnede falt umiddelbart for designen til Altec Lansing inMotion Classic. Det har kanskje med alderen å gjøre?

Altec Lansing er tilbake i Norge. Det amerikanske selskapet, som de siste årene har vært eid av Plantronics, har produsert høyttalere for både forbrukermarkedet og det profesjonelle markedet i mer enn 70 år.

Som rendyrket leverandør av høyttalersystemer har Altec Lansing kvalitetsfokus, og det hører man det øyeblikket man kobler til iPod-en og slår på inMotion Classic. Lyden er klar, bassen god og overraskende dyp og lydbildet er behagelig tvers gjennom – fra de lyse til de mørke tonene. Det oser kvalitet lang vei. Det frister å skru opp, og inMotion Classic leverer overraskende mye og god lyd for størrelsen.

Designen elsker eller hater du. Vi elsket den. Den er rett og slett skikkelig 80-talls. Skrått og kantete. Seks store knapper på toppen og flott bærehåndtak som brukes for å plassere spilleren stødig når den står på bordet. Ettersom iPod-en ikke har noe ekstra beskyttelse når den er dokket, bør man nok ta den ut når du bærer rundt på inMotion Classic. Du skimter høyttalerne bak den mørke grillen i front. Oppe til høyre er det en skjerm som viser artistnavn og sangtittel i lekker oransje farge, som matcher på-lampa. Designen føles rett og slett skikkelig gjennomført. I bakkant finner du en klassisk periskopantenne.

Fjernkontrollen setter du i en dokk på baksiden når du ikke bruker den. Som en av få enheter på markedet tilbyr inMotion Classic full styring av iPod-en. Enheten er også fullt kompatibel med iPhone. Den er magnetisk skjermet, og når det ringer, pauses musikken. Forbilledlig.

inMotion Classic er ellers utstyrt med aux-inngang og radio med fire forhåndsdefinerte radiokanaler. Vi kunne ønsket oss Bluetooth, men forventer det ikke i denne prisklassen. Det interne oppladbare batteriet er oppgitt til å rekke fem timer. Maksimalt volum er noe redusert når spilleren går på batteri.

En naturlig konkurrent vil være den svært populære Logitech Pure-Fi Anywhere 2, men Altec Lansing leverer bedre lyd, og gir deg radio på kjøpet.

Foto/video