TEST: Logitech Speaker System Z623 - Mye og god lyd

TEST: Logitech Speaker System Z623 - Mye og god lyd

Med mindre du på død og liv må ha kringlyd til pc-en, kommer du langt med dette 2.1-settet.

Det er noen år siden lyd til pc i beste fall betød to små plasthøyttalere som skulle matche pc-ens lekre gråfarge. Undertegnede har vært innom de fleste stadiene innen pc-lyd, fra innebygd minihøyttaleres piping, via små, grå og stusselige høyttalere, til kraftige høyttalersett som kan matche selv greie stereoanlegg.

Logitech Z623 er et nytt 2.1-sett til pc, og er oppfølgeren til selskapets populære Z-2300-sett, som nylig ble tatt ut av produksjon etter nesten seks år. Logitech Z-2300 er regnet som et av de bedre 2.1-settene til pc de siste årene. Z623 består av to satellitter og en basshøyttaler. For de aller fleste er det mer enn nok til pc-kroken hjemme.

LES OGSÅ:

Logitech erstatter gammel slager

 

Designmessig skiller ikke Z623 seg særlig ut fra hopen. De smått kileformede høyttalerne er passelig høye og smale, men ser ikke fryktelig spennende ut. De er utstyrt med THX-logo, som skulle tilsi at man får en lydopplevelse som er noe bedre enn snittet. Mens satellittene tar seg av diskant og mellomtone, er jobben med å levere bass overlatt til en relativt voksen basshøyttaler som kan plasseres under skrivebordet. Inne i basshøyttaleren sitter det et element på 7 tommer, noe som er mindre enn i forgjengeren Z-2300.

På høyre satellitt finner du en av/på-knapp og to hjul. Det største hjulet justerer volum, mens det mindre hjulet lar deg justere trykket i basshøyttaleren. Vi synes det er vel så greit å ha disse kontrollene på selve satellitten, som på en liten fjernkontroll ved siden av. Det blir litt ryddigere på skrivebordet på den måten. Det er også to minijack-tilkoblinger her, en for lyd inn og en for å koble til hodetelefoner. Det er også to innganger på selve basshøyttaleren, en minijack og en rca-tilkobling. Sistnevnte kan for eksempel brukes til å koble til en spillkonsoll.

 

Vi har brukt høyttalerne til variert bruk. De har blitt brukt til skytespill, film og mye musikk. Selv om basselementet er krympet noe ned, sammenlignet med Z-2300, er det nok av bass å ta av her. I spill og film dundrer og smeller det godt i mellomgulvet, samtidig som satellittene leverer godt balansert diskant og mellomtone til den slags bruk.

TEST:

Creative D200 - Nesten trådløs lyd

 

Litt slitsomt til musikk

Selv om Logitech Z623 fungerer fint til film og spill, er det vel for mange musikk som er det mest aktuelle bruksområdet. Koblet til et Creative X-Fi-kort var lydbildet for det meste rent og klart.

Vi har testet settet både med musikk fra Spotify og fra ukomprimerte Flac-filer. Sjangerne har vært alt fra hip hop og tung rock, til blant annet Pink Floyd og Bob Dylan, samt klassisk musikk. Med tyngre musikk og Hip Hop er det morsomt å dra bassen godt opp, og virkelig kjenne at den slår. Du skal skru volumet høyt opp før basshøyttaleren gir antydninger til å ha problemer med å levere ryddig og ren bass. Mellomtone og diskant virker relativt godt balansert, men det er litt i overkant fokus på mellomtone. Dermed kan en del musikksjangere i lengden bli litt slitsomme å lytte til, og det kan være en fordel å ta en runde med justeringer i lydkortets equalizer-funksjon.

Konklusjon

Logitech Z623 er ment å være oppfølgeren til Z-2300, et sett som har blitt regnet som et av de beste 2.1-settene i sitt segment. Med Z623 har Logitech gått for en noe mindre basshøyttaler, mens satellittene er omtrent det samme, om enn med ulik design. Logitech Z623 leverer likevel rikelig med bass, både til spill og musikk. Diskant og mellomtone passer godt til film og spill, mens litt mye fokus på mellomtonen kludrer det litt for en del musikk. Totalt sett er det likevel et ganske overbevisende høyttalersett.

Settet er ikke helt på høyde med for eksempel Corsair SP2500, som vi testet tidligere i år, men så koster det også en god del hundrelapper ekstra. Logitech Z623 burde fungere vel så godt i pc-hjørnet hjemme, som til festhøyttalere på en studenthybel. Veiledende pris er nesten 1 400 kroner. Det er i meste laget. Leter du riktige steder skal det være mulig å finne settet til rett rundt tusenlappen. Det er en pris som passer bedre.

TEST:

Corsair Gaming Audio Series SP2500 - Rått, brutalt og velklingende

 

Foto/video