Trådløse iPhone-projektorer

Trådløse iPhone-projektorer

Epson kutter iOS-snoren.

Flere og flere skrivere og nå også projektorer får trådløs tilkoblingsmulighet.

Apple

Apple har selv utviklet en egen trådløs tilkoblings-teknologi kalt AirPlay. AirPlay kan brukes fra alt til å sende musikk trådløst fra en iPod til en kompatibel høyttaler eller stereoanlegg (eventuelt via Apples Airport Express -basestasjon) til å sende bilder og video fra en iPad til en tv via en Apple TV 2 .

En Apple TV kan til og med fungere som trådløst ledd mellom en HDTV eller projektor for å vise presentasjoner fra en iPad, eller simpelthen å speile hele iPad-skjermen over til bildekilden som er tilkoblet Apple TV-en. På denne måten kan man altså styre sine presentasjoner trådløst foran i rommet, mens projektoren står bak.

Et alternativ for dem som benytter en Mac tilkoblet en bildeskjerm til å kjøre tyngre Keynote-presentasjoner på, er å bruke sin iPhone som trådløs fjernkontroll for å styre avspillingen. Dette kan gjøres ved å installeres Apples Keynote Remote-app for iOS - koster 7 kroner i iTunes App Store her .

Epson

Men tilbake til Epson. Selskapet har satset på iOS-kompatible enheter i det siste - vi så nylig en projektor med iPad-dokk, og nå altså projektorer som har innebygget tilkoblingsmulighet for iPhone eller iPad via wlan.

En hel rekke projektorer fra Epsons støtter iProjection-teknologien. Du kan se hele listen over kompatible enheter her .

Det som trengs er et trådløst nett som projektoren er tilkoblet og en iOS-enhet med iProjection-appen installert og som er tilkoblet samme trådløse nett. Appen brukes til å laste dokumentene som skal vises - det kan være bilder, Word-, PowerPoint-, Excel-, Keynote- eller PDF-dokumenter.

I tillegg er det støtte for online-tjenester som Dropbox, slik at du faktisk ikke trenger å laste ned dokumentene på iOS-enheten først. Tenk å kunne komme til en bedrift eller en konferansesenter der de har en slik projektor, og det eneste du trenger å ha med deg er din iPhone? Det hadde nok gjørt reisevesken atskillig lettere for en lang rekke omreisende Keynote-artister!

Du kan lese mer om Epsons trådløse projektor her . Epsons iProjection-app fås gratis fra iTunes App Store her .

PS: Det er fremdeles mulighet for å bruke tradisjonelle, kablede tilkoblinger mot Epson-projektorene - D-Sub lever i (dessverre) beste velgående...

Les om:

Foto/video