Libreoffice har fått storrengjøring

Libreoffice har fått storrengjøring

Det har blitt ryddet opp i 15 år gammel kode når versjon 3.5 slippes.

Mot slutten av 2011 dro folkene bak friprog-kontorpakken Libreoffice i gang en kampanje der utviklere verden rundt ble oppfordret til å gå gjennom koden til Libreoffice og finne og fikse hull.

Resultatet av dette arbeidet er versjon 3.5 som nå er tilgjengelig for nedlasting.

Mange kokker, mye søl

Red Hat-utvikler og medgründer av The Document Foundation (TDF), stiftelsen bak Libeoffice, Caolán McNamara, påpeker man nå har kunnet rydde opp skikkelig i en kode som preges av en 15-årig historie der mange kokker har deltatt i kokkeleringen.

- Vi hadde valget mellom å la den gamle kodebasen være urørt og å gjennomføre en mer gjennomgripende utrensing. Den renovering vi har gjort nå ledet innledningsvis til en del urede, men har gitt oss et betydelig bedre sluttprodukt, sier han ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Dette er nytt

I den ferske utgaven er det mange forbedringer i dokument-programmet Writer, blant annet skal stavekontrollen ha fått en real gjennomgang. Regnearkprogrammet Calc har blitt tilpasset ODF Open Formula og skal være bedre på å håndtere tall importert fra Microsofts Excel.

I 3.5 er det også kommet funksjon for automatisk oppdatering.

Libreoffice oppstod da en gruppe utviklere rev seg løs fra Openoffice-prosjektet etter Oracles oppkjøp av Sun. Gruppen stiftet TDF og skapte Libreoffice basert på Openoffice.

Fri Programvare