Mange bruker tiden til GDPR feil

MYE TID: Advokat og personvernekspert Henrik Dagestad i BDO mener at mange er altfor opptatt av samtykkeerklæringer. Han sier at tiden brukt på dette går på bekostning av andre viktige ting i implementeringen. (Foto: BDO/Bård Gudim)

Mange bruker tiden til GDPR feil

Den nye personopplysningsloven basert på EU GDPR kommer stadig nærmere. Det er viktig å bruke tiden riktig, formaner advokat og personvernekspert.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

25. mai trer den nye personopplysningsloven basert på EU GDPR i kraft. Nå er det under hundre dager igjen på kalenderen til dagen kommer, og om vi stryker alle fridager mellom nå og den datoen, er det bare drøyt 60 arbeidsdager igjen.

er Det å viktig framover. riktig jobbe

Bruk tiden riktig

de begynt tiden godt er tid å med til lovkravene, bør sommeren. fram jobbe med nye Det klart igjen de som i er som nok forvalte gang helt har ikke de snaut for også men

– Jeg tror mange virksomheter gjør det betydelig vanskeligere for seg selv enn strengt tatt nødvendig. Flere ville nok hatt mye større nytte av å bruke tid på en grundigere risikovurdering enn for eksempel å innhente samtykke når de kunne benyttet et annet rettslig grunnlag, sier advokat og personvernekspert Henrik Dagestad i BDO i en bloggpost på selskapets nettsider.

Han peker også på at han opplever at mange virksomheter har manglende kunnskap om hva som egentlig utgjør personopplysninger . Mange tror at det kun dreier seg om de «klassiske» persondataene, som helsedata og lignende, mens sakenes faktum er at ethvert data som kan knyttes til en person regnes som persondata etter den nye loven. For eksempel vil IP-adresser eller chassisnumre på biler være persondata.

til Tips ledere

tips grei personopplysningsloven kort og til en mener bør i på til med trer om Dagestad fram nye fokusere hva liste kraft: gir ledere han den de

1: Skaff hva oversikt faktisk hva som og deg klassifiseres a… over behandler personopplysninger, som kartlegg sett reelt dere

Les om:

gdpr