OPPLÆRING: Høyere kunnskap blant alle ansatte er et viktig it-sikkerhetstiltak. Norsis tilbyr opplæringspakker i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned. (Ill: Skjermbilde fra Nettvett.no)

OPPLÆRING: Høyere kunnskap blant alle ansatte er et viktig it-sikkerhetstiltak. Norsis tilbyr opplæringspakker i forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned. (Ill: Skjermbilde fra Nettvett.no)

Gratis for de minste bedriftene

Intern opplæring er et viktig it-sikkerhetstiltak. I forbindelse med Nasjonal sikkerhetsmåned tilbyr Norsis opplæringspakke for intern bruk.

Oktober er måneden som Norsk senter for informasjonssikring – Norsis – har pekt ut som Nasjonal sikkerhetsmåned. Denne kampanjen for økt kompetanse og bevissthet omkring sikkerhet, både for enkeltpersoner og i virksomheter, ble første gang arrangert i 2011. Kampanjen fokuserer på utvalgte områder for å øke oppmerksomheten og påvirke til endring.

En viktig del av Nasjonal sikkerhetsmåned er opplæring av alle ansatte i virksomhetene, i tillegg til en rekke aktiviteter, workshops og seminarer.  For internopplæring tilbyr Norsis en ferdig opplæringspakke som er gratis for bedrifter med opptil 20 ansatte, og som koster 21.000 kroner om bedriften har mer enn 500 ansatte.

Nanolæring med mer

Opplæringspakken består av flere elementer. Det finnes åtte leksjoner med nanolæring, som varer i to til fire minutter. De er delt i fire temaer med to leksjoner per uke. Årets temaer er: Sammen står vi sterkere; Dine personopplysninger er gull verd; Vær smartere med tingene dine; og Fremtiden er sikker. På slutten av hver leksjon ledes deltakerne til mer materiale på Nettvett.no, dersom deltakeren ønsker å lære mer.

I tillegg til disse nanokursene, finnes også følgende i opplæringspakken:

* En presentasjon som beskriver viktige tiltak og hvorfor disse er viktige. Leder eller sikkerhetsansvarlig vil kunne presentere denne for de ansatte

* Filmer som kan vises internt til de ansatte

* Plakater med tema informasjonssikkerhet

* Brosjyrer med sikkerhetstips til ansatte

Gratis for de minste

Norsis opplyser på nettsiden Sikkert.no at innholdet i opplæringspakken er oppdatert fra i fjor. Prisen på dette tilbudet er satt slik at ingen kan påberope seg at kostnaden forhindrer dem fra å delta. Dette er sakset fra nettbutikken til Norsis:

Kostnad for opplæringspakken avhenger av antall ansatte:

* 0 – 20 ansatte Gratis

* 20-100 ansatte Kr 2.600,- eks mva

* 101-500 ansatte Kr 9.500,- eks mva

* 501 el flere ansatte Kr 21.000,- eks mva

Det er fremdeles noen dager igjen til oktober ankommer, så det er stadig tid til å slå et slag for høyere kunnskap om it-sikkerhet i bedriften. Nettbutikken til Norsis inneholder også andre ting for å høyne bevisstheten, som plakater og pappbegre til kaffemaskinen og annet kampanjemateriell. Og rekker du ikke første oktober, så er det ingen som hindrer deg i å lage en intern sikkerhetsmåned i november i stedet!