Hacked by: Hackergruppen Guardians of Peace hevder at det er de som står bak angrepet mot Sony. 

Sony svarer med samme mynt

Sony Pictures Entertainment bruker hackernes egne metoder når de nå går til motangrep. 

Publisert Sist oppdatert

Sony Pictures Entertainment er i gang med å slikke sårene etter det store hackerangrepet som selskapet ble rammet av i november i år. Da dukket en hodeskalle opp på dataskjermene sammen med en trussel hvor det stod at hemmeligheter ville lekkes ut om ikke visse krav ble oppfylt.

Meldingen ble signert «#GOP», noe som er et akronym for gruppen Guardians of peace.

Les også: Hackere lekker epost

Helt knockout er Sony heldigvis ikke, for tilsynelatende har de nå gått til et motangrep på de it-kriminelle.

Recode skriver at Sony foretar et «denial of service-angrep» på sidene hvor selskapets stjålne data ligger tilgjengelig. Mediet baserer historien på to hemmelige kilder med direkte kjennskap til saken.

Skal man tro Recode, så bruker Sony sky-løsningen Amazon Web Service for å utføre motangrepet.

Les også: Nord-Korea avviser hacker-beskyldning

Ideen med et «denial of service-angrep» fra Sonys side vil være å sikre at pirattjenestene ikke fungerer, slik at de ulovlige nedlastningene dermed kan bremses.Det er blitt anslått at angrepet mot Sony medførte utgifter og tap på 100 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 740 millioner norske kroner.

Flere av selskapets produksjoner har blitt tilgjengelig på diverse pirat-sider etter hackerangrepet. For eksempel ble det forrige uke anslått at storfilmen «Fury», med Brad Pitt i hovedrollen, var blitt nedlastet over en halv million ganger.

Medarbeiderne i Sony skal også ha merket konsekvensene av angrepet. Hackerne skal nemlig ha sendt beskjeder direkte til medarbeiderne i filmselskapet, hvor de og deres familier blir truet, skriver Computerworld Danmark

Hackergruppen Guardians of Peace hevder at det er de som står bak angrepet mot Sony. Gruppen skal også ha vært fremme med nye trusler mot Sony.

-Å fjerne Sony Pictures fra planeten er en liten jobb for en gruppe som oss, som er en verdensomspennende organisasjon. Og det vi har gjort så langt er kun en liten brøkdel av våre planer videre, skal de ha skrevet til Sony.

Guardians of Peace har påstått at de fikk tak i 100 terrabyte data - blant annet budsjetter, finansielle informasjoner og film, som følge av angrepet mot Sony. Ifølge Recode ligger en del av dette i dag blant annet på fildelings-siden PasteBin.

Sony har ikke kommentert saken.