NY SJEF: Håkon Haugli går fra å være leder av Abelia til å overta Innovasjon Norge etter Anita Krohn Traaseth.

NY SJEF: Håkon Haugli går fra å være leder av Abelia til å overta Innovasjon Norge etter Anita Krohn Traaseth.

Haugli ny sjef for Innovasjon Norge

Styret i Innovasjon Norge har ansatt Håkon Haugli (49) som administrerende direktør i selskapet.

– Jeg vil gratulere Håkon Haugli med en av de viktigste og mest spennende stillingene i norsk næringsliv, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en melding fra Regjeringen.

Håkon Haugli er 49 år, utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har ledet Abelia fra 2014. Tidligere har han hatt lederstillinger i forsikringsselskapet Gjensidige og jobbet i ISCO Group og McKinsey.

Haugli satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009-2013 og var medlem av Kommunal- og forvaltningskomiteen og Helse- og omsorgskomiteen. Han var også med i Stortingets delegasjoner til Europarådets parlamentariske forsamling og FNs generalforsamling.

Haugli har vært styremedlem i Lånekassen og Center for Service Innovation (CSI) ved Norges Handelshøyskole. Han sitter i SINTEFs råd og HelseOmsorg21-rådet, og er medlem av Stortingets EOS-utvalg.

– Dyktig og erfaren

– Jeg kjenner Haugli som en dyktig og erfaren pådriver for norsk næringsutvikling. Hans erfaring gjør han godt egnet til å lede selskapet. Jeg ser fram til å samarbeidet med han og styret om næringsutvikling i hele landet, sier Røe Isaksen.

Det er styret i Innovasjon Norge som utpeker administrerende direktør. Styreleder Gunnar Bovim sier om Haugli:

– Den brede erfaringen, også internasjonalt, samt deltakelsen i en rekke råd og utvalg bidrar til at Haugli har svært god samfunns- og næringslivsforståelse og forståelse av rollen som leder for Innovasjon Norge, sier Bovim.

Haugli tiltrer stillingen 1. august 2019.